Монастирський передав представництву ООН закривавлену дитячу іграшку з вокзалу Краматорська

Монастирський передав представництву ООН закривавлену дитячу іграшку з вокзалу Краматорська

Вчора, 14 квітня, міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський провів зустріч із Кризовим координатором ООН в Україні, спеціальним представником Генерального Секретаря ООН Аміном Авадом. Монастирський передав представництву закривавлену дитячу іграшку з вокзалу у Краматорську. Повідомляє з посиланням на пресслужбу МВС України у Facebook.

З початку війни слідчі Нацполіції України розпочали розслідування понад 6 тисяч кримінальних проваджень щодо злочинів, вчинених військовими рф. Внаслідок російської агресії на території України загинули понад 190 дітей та близько 350 дітей отримали поранення, - зазначив міністр.

Він звернув увагу на те, що вранці 8 квітня війська рф завдали удар ракетою "Точка-У" з написом "За детей" по залізничному вокзалу міста Краматорськ, де перебували близько 4 тисячі цивільних - переважно жінки, діти та літні люди. Всі вони чекали на евакуаційний потяг.

Фото: МВС

Очільник МВС наголосив, що це був прямий, цілеспрямований, спланований удар по цивільних.

Цей злочин рф забрав життя 59 мирних українців, серед яких 7 дітей. Окрім того, 114 осіб отримали поранення різного ступеню тяжкості. Серед тіл поранених та вбитих знайдено закривавлену м’яку дитячу іграшку, - сказав Монастирський.

Фотографія іграшкового коника облетіла безліч світових медіа та стала символом знищених доль українських дітей.

Нехай ця іграшка стане символом горя українських матерів, а також нагадуванням про долі наших дітей, які цинічно та масово нищить росія, - наголосив очільник МВС України.

Закривавлену іграшку доставлять до Міжнародної незалежної Комісії з розслідування фактів російських воєнних злочинів в Україні, як ще один доказ цинічних воєнних злочинів проти людяності, які вчиняють окупаційні війська рф на території нашої держави. Поліцейські вилучили її з місця події, зберегли її в тому стані, в якому вона була після моторошної трагедії та доставили до Києва.

Удар по Краматорську має стати одним із звинувачень росії на трибуналі, який безсумнівно відбудеться, - наголосили у МВС.

Нагадаємо, що "Після злочинів РФ у Маріуполі та на Київщині можливість мирних перемовин зменшилася", — Зеленський.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Суд зобов'язав міськраду Львова віддати рештки агента НКВС до Росії Суд зобов'язав міськраду Львова віддати рештки агента НКВС до Росії
Касаційний адміністративний суд Верховного суду України зобов’язав виконком Львівської міськради дозволити перепоховання останків агента НКВС Миколи Кузнєцова на меморіальному комплексі у російському Єкатеринбурзі. Раніше львівська мерія неодноразово відмовлялася провести ексгумацію і передати рештки радянського агента його родичам.
У хакерських атаках на державні ограни підозрюють вісьмох колишніх працівників СБУ: нині офіцери ФСБ Росії У хакерських атаках на державні ограни підозрюють вісьмох колишніх працівників СБУ: нині офіцери ФСБ Росії
Заочні повідомлення про підозру в організації хакерських атак на державні органи отримали восьмеро колишніх співробітників Служби безпеки України.
Нардепа Вірастюка погрожували вбити: в поліції розкрили подробиці Нардепа Вірастюка погрожували вбити: в поліції розкрили подробиці
Анонімом, який погрожував вбивством Василю Вірастюку виявився мешканець Миколаївської області 2002 року народження. Наразі столичні поліцейські з’ясовують мотиви та обставини його вчинку.
Loading...
Load next