ООН відкинула звинувачення росії в діяльності біолабораторій США в Україні

ООН відкинула звинувачення росії в діяльності біолабораторій США в Україні

Представник Організації Об’єднаних Націй з питань роззброєння та посол США в ООН відкинули звернення росії до Ради безпеки із закликом розслідувати "військову біологічну діяльність" США в Україні. Пише "Радіо Свобода".

Звинувачення, висунуте мзс росії 27 жовтня, є "чистою вигадкою без будь-яких доказів", заявила посол США Лінда Томас-Грінфілд у Раді безпеки. 

Вона також сказала, що ні Україна, ні США не мають програм виготовлення біологічної зброї.

Заступник верховного представника ООН з питань роззброєння Адедеджі Ебо також заявив, що ООН "не знає" про будь-яку програму біологічної зброї в Україні.

Ебо сказав, що його попередник Ізумі Накаміцу інформував Раду безпеки в березні та знову в травні з цього приводу, і ООН не відомо про такі програми біологічної зброї. 

Він також сказав, що Організація Об’єднаних Націй не має ні мандату, ні технічних можливостей для розслідування цієї заяви.

Нагадаємо, що росія звинувачує Україну в тероризмі, щоб очорнити перед Заходом та зміцнити підтримку війни всередині країни – NYT.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Резолюція Генасамблеї ООН із вимогою вивести війська з України – це момент істини, – Мережко Резолюція Генасамблеї ООН із вимогою вивести війська з України – це момент істини, – Мережко
"За" резолюцію проголосувала 141 держава, проти п'ять (Росія, Білорусь, Сирія, КНДР, Еритрея), утрималися 35.
Loading...
Load next