В Україні створять Міжнародний центр розмінування, — Шмигаль (відео)

В Україні створять Міжнародний центр розмінування, — Шмигаль (відео)
Уряд почав реалізацію плану відновлення України, який включатиме зокрема створення Центру розмінування та розробку Державної протимінної стратегії.

В межах реалізації плану відновлення України, прем’єр-міністр Денис Шмигаль анонсував створення Міжнародного центру розмінування, а також розробку Державної протимінної стратегії.

Як інформує ПравдаТУТ News, про це очільник уряду повідомив під час брифінгу.

Пріоритетне завдання – це розмінування територій, де були бойові дії. Російська армія залишила по собі тисячі мін, снарядів та бомб. Наші герої-піротехніки знешкодили з них уже понад 80 тисяч. Щодня по 4-5 тисяч небезпечних предметів нейтралізуються. Але, на жаль, ще місяцями, роками будемо знаходити та знешкоджувати на нашій землі такі залишки «русского міра», - наголосив Шмигаль. 

Тому Кабінет Міністрів уже розпочав роботу над створенням Міжнародного центру розмінування. 

Крім того, Мінреінтеграції спільно з МВС планують розробити багаторічну Державну протимінну стратегію, яка має включати не лише поетапний пошук і знешкодження вибухонебезпечних предметів, але охопить й інші сфери – від навчань у школах до комунікаційних кампаній, які розповідатимуть, як виглядають ці предмети.

Той жах, який ми побачили в Ірпені, Бучі, Бородянці, десятках інших сіл і міст, неможливо описати. Наші сапери знаходять заміновані дитячі іграшки, пральні машини, мішки з картоплею, дитячі майданчики. У лісах розставлені сотні розтяжок, а в полях закопані тисячі мін. Дії російських військ на території України – це чисте зло, яке має бути покаране і ніколи не може бути пробачене, - зауважив Шмигаль.

Також, очільник уряду зауважив, що тепер на офіційному сайті ДСНС працює інтерактивна мапа з місцями виявлення вибухонебезпечних предметів і небезпечних ділянок.

Я окремо прошу і звертаюся до батьків із міст та сіл, які були деокуповані: розповідайте дітям про небезпеку, не відпускайте їх на прогулянки за межі населених пунктів, за межі території, де вже проведена протимінна робота, - закликав глава уряду.

Шмигаль додав, що МВС має збільшити чисельність саперів і рятувальників, аби пришвидшити цю роботу, адже перевірити доведеться тисячі квадратних кілометрів.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Ознак наступу ми не бачимо" - Шмигаль про можливість нападу Росії "Ознак наступу ми не бачимо" - Шмигаль про можливість нападу Росії
Денис Шмигаль заявив, що міграційну кризу ми розцінюємо як гібридну атаку Росії, але ознак її наступу не бачимо.
"Вони щось готують" — Шмигаль заявив, що за підготовкою держперевороту в Україні стоїть Росія "Вони щось готують" — Шмигаль заявив, що за підготовкою держперевороту в Україні стоїть Росія
Раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Україна серйозно ставиться до доступної інформації про можливий держпереворот.
Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму
Кабінет міністрів на засіданні 29 вересня затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та Севастополя. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
Loading...
Load next