Попри ембарго Франція та Німеччина поставляли військову техніку росії

Попри ембарго Франція та Німеччина поставляли військову техніку росії
Ймовірно, зараз росія і використовує її у війні з Україною.

Франція та Німеччина озброїли Росію на 273 мільйони євро військової техніки, яку зараз, ймовірно, країна-окупант використовує в Україні.

Про це повідомляє видання The Telegraph, передає ПравдаТУТ News.

У виданні йдеться про те, що країни відправили військове обладнання, таке як, бомби, ракети та гармати до Москви, попри загальноєвропейське ембарго на поставки зброї до Росії, введене після анексії Криму в 2014 році.

З'ясувалося, що німецькі фірми скористалися лазівкою в ембарго ЄС на експорт зброї до росії, продавши москві обладнання «подвійного використання» на суму 121 мільйон євро.

Берлін захищав використання неоднозначності в рамках блокади озброєнь ЄС у 2014 році, наполягаючи на тому, що товари продавалися лише після того, як Кремль гарантував, що вони призначені для цивільного, а не для військового використання, - зазначили у виданні.

Також було встановлено, що Франція була відповідальною за відправку вантажів на суму 152 мільйони євро до росії в рамках 76 експортних ліцензій. Париж дозволив експортерам продовжувати виконувати контракти, узгоджені до 2014 року, використовуючи закулісний механізм ембарго ЄС.

Зокрема Франція надіслала росії:

  • бомби,
  • ракети, 
  • торпеди,
  •  тепловізійні камери для понад 1000 російських танків,
  • навігаційні системи для винищувачів і ударних гелікоптерів.

Лазівку вдалося закрили 8 квітня, лише після наростання протестів з боку Балтії та східних країн-членів ЄС.

За даними Європейської комісії, країни ЄС минулого року продали росії зброю та боєприпаси на суму 39 мільйонів євро, коли кремль готувався до вторгнення в Україну.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Я не дуже розумію справжні причини цього, — Резніков про відмову Німеччини надати зброю Я не дуже розумію справжні причини цього, — Резніков про відмову Німеччини надати зброю
Раніше повідомлялося, що Німеччина виключає можливість поставки летальної зброї Україні, оскільки в країні діє заборона на експорт зброї в кризові регіони.
Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї
Українське посольство хоче переконати німців, що ця зброя не для провокацій, а для стримування агресії й порятунку життя.
Loading...
Load next