Байден висуває Бріджит Брінк на посаду амбасадорки США в Україні

Байден висуває Бріджит Брінк на посаду амбасадорки США в Україні

Президент США Джо Байден оголосив кандидатуру на посаду посла в Україні - нею стала Бріджит Брінк. Повідомляє Білий дім.

Сьогодні президент Байден оголосив про свій намір висунути на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла в Україні ветерана американської дипломатії Бріджит А. Брінк, - вказали у Білому дому.

Як вказано, Бріджит А. Брінк, кар'єрний співробітник вищої дипломатічної служби, зараз обіймає посаду посла США в Словацькій Республіці. До цього вона працювала старшим радником і заступником помічника секретаря в Бюро з європейських та євразійських справ Державного департаменту США, відповідаючи за питання, пов’язані зі Східною Європою та Кавказом. Вона також була заступником глави місії в посольствах США в Ташкенті (Узбекистан) і Тбілісі, Грузія.

Свою 25-річну кар'єру Брінк провела на дипслужбі, зосередившись на просуванні політики США в Європі та Євразії. Вона була директором з питань Егейського моря та Південного Кавказу в Раді національної безпеки і працювала в Держдепартаменті як заступник директора з питань Південної Європи, спеціальний помічник заступника міністра з політичних питань та офіцер відділу Кіпру. Свою кар'єру розпочала в Белграді, Сербія.

Родом із Мічигану, Брінк є лауреатом численних нагород. Вона має ступінь магістра з міжнародних відносин та політичної теорії в Лондонській школі економіки та політології, а також ступінь бакалавра з політичних наук у Kenyon College. Вона розмовляє російською, вивчила словацьку, сербську, грузинську та французьку мови.

Варто зауважити посол США в Україну прибуде після трьох років очікування. Попереднього посла Марі Йованович достроково відкликали з Києва у квітні 2019 року, а у травні Дональд Трамп офіційно звільнив її з посади. Глава Білого дому звинуватив Йованович у нелояльності.

Після цього на посаду посла США в Україні пропонували кандидатуру відставного генерал-лейтенанта Кейта Дейтона, але його так і не призначили на посаду. Відтоді місію в Києві очолювали повірені у справах України.

Нагадаємо, що МЗС Австрії виступає проти членства України в ЄС.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Посольство США відреагувало на схвалення змін до українського Земельного кодексу Посольство США відреагувало на схвалення змін до українського Земельного кодексу
У Посольстві Сполучених Штатів, що у Києві відреагували на ухвалені учора зміни Верховною Радою до Земельного кодексу України та низки законодавчих актів для удосконалення системи управління земельними відносинами.
Візит Блінкена до України: Кулеба розповів про що розмовлятимуть із держсекретарем США Візит Блінкена до України: Кулеба розповів про що розмовлятимуть із держсекретарем США
Однією з головних тем майбутнього візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена в Україні буде безпека, розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.
Держсекретар США Блінкен відвідає Україну з офіційним візитом Держсекретар США Блінкен відвідає Україну з офіційним візитом
Державний секретар США Ентоні Блінкен в травні може відвідати Україну. Наразі тривають переговори та узгодження щодо візиту американського посадовця.
Loading...
Load next