"Це частина війни": у Міноборони Британії заявили, що Україна може атакувати воєнні об'єкти в росії

"Це частина війни": у Міноборони Британії заявили, що Україна може атакувати воєнні об'єкти в росії

Україна має право "цілком законно" атакувати цілі у росії, щоб порушити логістику ворога.

Про це сказав заступник Держсекретаря парламенту зі Збройних сил Великої Британії Джеймс Геппі в ефірі Times Radio, передає Парламент.ua.

Річ у тім, що Україна була суверенною країною, яка мирно жила в межах своїх кордонів, а потім інша країна вирішила порушити ці кордони і ввести 130 тисяч військових до їхньої країни. Це започаткувало війну між Україною та Росією, а у війні Україна має завдати удару вглиб супротивника, щоб атакувати його логістичні лінії, запаси палива, склади боєприпасів, і це частина війни, - заявив Геппі.

За його словами, "цілком законно" для України націлюватися вглиб росії, щоб порушити логістику, яка, якби вона не була порушена, безпосередньо сприяла б смертям та різанині на українській землі.

Чиновник також згадав про те, що росіяни завдають ударів по заходу Україні, щоб порушити українські лінії постачання. Це частина війни, вважає Геппі.

Своєю чергою після зустрічі міністрів оборони на військовій базі "Рамштайн" у Німеччині було вирішено таки надати Україні військову техніку, а саме - зенітні самохідні установки Gepard.

Про це повідомляє німецьке оборонне відомство у своєму офіційному Twitter-аккаунті.

Зазначається, що на військовій конференції "Рамштайн" міністри оборони США, України та низки країн ЄС обговорюють потреби України в зброї для протистояння російським окупаційним військам. Про передачу ЗСУ Gepard Україні оголосив міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт.

У виданні Spiegel зауважують, що цим повідомленням про передачу зброї Україні міністр оборони Німеччини намагається пом’якшити критику, яка лунає в бік країни щодо постачання зброї – останнім часом Німеччину часто критикують за нерішучість у цьому питанні.

Скільки одиниць військової техніки передадуть Україні невідомо, проте за даними Defense Express, наразі на складах німецьких оборонних концернів знаходиться близько 50 одиниць знятих з озброєння зенітних САУ Gepard.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Фінляндія і Нідерланди передадуть Україні додаткову військову допомогу.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Проти окупації треба боротися": Кучма назвав причини окупації Криму "Проти окупації треба боротися": Кучма назвав причини окупації Криму
"Те, що Росія зробила з Кримом, краще називати не анексією, а окупацією" - Леонід Кучма.
"Явно має намір атакувати": Росія збирає десантників на масштабні навчання в окупованому Криму "Явно має намір атакувати": Росія збирає десантників на масштабні навчання в окупованому Криму
У російському міноборони уточнили, що учасники навчань виконають вогневі завдання і вразять мішені на різних дальностях.
Loading...
Load next