"Переходимо на західні калібри і техніку": Резніков підбив підсумки історичної зустріч у Рамштайні

"Переходимо на західні калібри і техніку": Резніков підбив підсумки історичної зустріч у Рамштайні
Загальний висновок за підсумками зібрання на базі Рамштайн – йдеться про справді історичні зміни, які у найближчі тижні – місяці будуть матеріалізовані.

Міністр оборони України Олексій Резніков підбив підсумки історичної зустрічі представників оборонних відомств понад 40 країн на авіабазі Рамштайн у Німеччині, яка відбулась учора, 26 квітня.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на допис Резнікова.

Це справжня коаліція, мета якої – не просто стримати Кремль, а перемогти російську тиранію, забезпечити цивілізованому світу можливість виграти цю війну, - наголосив міністр оборони.

Загалом було розглянуто 3 блоки питань стосовно короткострокових оперативних рішень щодо допомоги Україні у відсічі російській агресії, а також довгострокового бачення – як посилити українську оборону з огляду на стратегічні виклики.

Головні тези:

  • Створено Консультативну групу з питань оборони України, яка діятиме на постійній основі, і у рамках якої раз на місяць ми «звірятимемо годинник» з партнерами.

Наприклад, коли будуть ухвалені рішення про надання Україні того чи іншого озброєння, за рахунок координації зброя одного типу надходитиме з різних країн. Умовно, кілька країн нададуть по 3-4 гармати, а сумарно України отримає артилерійський дивізіон, - уточнив Резніков.

  •  Відбулись тектонічні зрушення на рівні філософії. Перехід на західні калібри і техніку – це стратегічне рішення, яке нарешті прийняте. Зокрема, ми вже отримуємо артилерію калібру 155-мм.

Поступово це забезпечить повну взаємосумісність української армії з арміями країн НАТО. Що стане значним посиленням східного флангу Альянсу, - пояснив міністр оборони.

  • Загалом «перехід» – це ключове слово зустрічі у Рамштайні. Перехід, який розпочався понад 30 років тому і зараз наближається до фінальної фази.

Хочу підкреслити, що мова йшла не тільки про поставки зброї та боєприпасів. Ми багато говорили про виробництво озброєнь та військової техніки, місце України у цих процесах. Адже це основа довгострокового співробітництва, взаємодії і взаємосумісності не тільки збройних сил, але й оборонної індустрії, - зазначив міністр.

  • Загальний висновок за підсумками зібрання на базі Рамштайн – йдеться про справді історичні зміни, які у найближчі тижні – місяці будуть матеріалізовані.

Нагадаємо, раніше Борис Джонсон підтвердив, що Україна може атакувати цілі на території рф: "Мають право захищатися!"

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї
Українське посольство хоче переконати німців, що ця зброя не для провокацій, а для стримування агресії й порятунку життя.
Через загрозу вторгнення РФ: делегація Європарламенту відвідає Київ Через загрозу вторгнення РФ: делегація Європарламенту відвідає Київ
Міністри закордонних справ Франції та Німеччини також планують незабаром здійснити візит до Києва.
Loading...
Load next