Царьова засудили до 12 років в’язниці, але йому світить і довічне – ЗМІ

Царьова засудили до 12 років в’язниці, але йому світить і довічне – ЗМІ

Шевченківський райсуд Києва оголосив вирок колишньому народному депутату та колишньому кандидату в президенти України Олегу Царьову. Повідомляє "Судовий репортер".

Суд визнав Олега Царьова винним за публічні заклики до умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України, а також у публічних закликах до насильницької зміни та повалення конституційного ладу з використанням засобів масової інформації.

Йдеться про висловлювання Царьова під час президентської виборчої кампанії у квітні-травні 2014 року. Зокрема, в ефірі "Громадського телебачення", "Росія 24" і російського "1 каналу".

Царьов критикував події Майдану і називав нову владу нелегітимною, наполягав на необхідності надання російській мові статусу державної, а також пропагував ідею децентралізації влади аж до створення "Федеративної республіки Новоросія", куди, на його думку, мали б увійти Донецька, Луганська, Харківська, Херсонська, Одеська, Запорізька, Миколаївська і Дніпропетровська області.

У числі доказів – свідчення двох колишніх держохоронців, які супроводжували Царьова під час перевиборчої кампанії 2014 року, а також відеозаписи програм за участі політика та їх розшифровки і лінгвістичні експертизи.

Суд звернувся до президента Володимира Зеленського із поданням щодо позбавлення Царьова ордена "За заслуги" ІІІ ступеня. Цей орден він отримав у 2011-му від президента Віктора Януковича.

Царьов після скоєння кримінального правопорушення продовжив антиукраїнську діяльність… 

У суді озвучили повну претензію до Царьова і, зокрема, обвинувачення за умов розв’язання політичним керівництвом Російської Федерації агресивної війни проти України, яка триває з 2014 року і перейшла в фазу справжнього геноциду української нації із проявами знущання і насильства над цивільними, включно з дітьми і жінками. 

Згідно з загальнодоступними даними зі ЗМІ, брав активну участь спільно з російськими військовими у заходах, прикриваючись благодійною місією у формі псевдодопомоги жителям Київської області. Коли російські військові знищували все, що було живого на території України. 

Враховуючи відсутність в обвинуваченого загальноетичних та загальноприйнятих людських засад в частині поваги до державних інституцій і також держави Україна в цілому. Незважаючи на етнічне українське походження і певний досвід державної служби, суд просить позбавити державної нагороди.

Нагадаємо, що є гарні новини: росія значно ослабла через вторгнення в Україну - британська розвідка.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Домашній арешт для Медведчука продовжено: слідчі наполягають на носінні електронного браслета Домашній арешт для Медведчука продовжено: слідчі наполягають на носінні електронного браслета
Адвокати Медведчука ознайомлюються з матеріалами справи. Саме це й відтерміновує вручення куму Путіна обвинувального акту та направлення його до суду.
Росія готує план внутрішньої дестабілізації України, - Нуланд Росія готує план внутрішньої дестабілізації України, - Нуланд
Заступниця Блінкена заявила, що Росія створила кризу з нічого.
ЄСПЛ проведе слухання у справі України та Нідерландів проти Росії (відео) ЄСПЛ проведе слухання у справі України та Нідерландів проти Росії (відео)
За обсягом доказів та кількістю порушень міждержавна справа «Україна та Нідерланди проти Росії» є наймасштабнішою, яку коли-небудь розглядав ЄСПЛ.
Loading...
Load next