Кулеба не проти переговорів з рф, але Путін має опинитися на лаві підсудних

Кулеба не проти переговорів з рф, але Путін має опинитися на лаві підсудних

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що одним з підсумків завершення війни рф проти України має стати процес у Міжнародному кримінальному суді. Про це він заявив у інтерв’ю Bild am Sonntag.

Кулеба, серед іншого заявив, що вважає нормальним продовження переговорів з рф заради перемир’я.

Немає нічого поганого в домовленості про припинення вогню, якщо це перший крок до вирішення проблеми, крок до звільнення української території, - заявив він. – Але ми не дозволимо дипломатії просто продовжити наші страждання і просто відкласти наступний етап війни, - заявив він.

Водночас він наголосив про необхідність переслідування винних у воєнних злочинах, аж до найвищого керівництва.

Я хочу сидіти в залі суду в Міжнародному кримінальному суді і хочу бачити Путіна на лаві підсудних, - заявив міністр.

Кулеба, утім, наголосив, що неможливо передбачити терміни завершення війни та перемоги України. "ми будемо боротися стільки, скільки буде потрібно, щоб захистити його та створити стійкий мир", - наголосив він.

Політик перебуває з візитом у Берліні, де проходила зустріч G7 та відбувається зустріч міністрів закордонних справ НАТО.

Нагадаємо, що "Погрози рф більше нікого не цікавлять": Подоляк заявив, що кордони НАТО дійдуть до передмістя Санкт-Петербурга.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Домашній арешт для Медведчука продовжено: слідчі наполягають на носінні електронного браслета Домашній арешт для Медведчука продовжено: слідчі наполягають на носінні електронного браслета
Адвокати Медведчука ознайомлюються з матеріалами справи. Саме це й відтерміновує вручення куму Путіна обвинувального акту та направлення його до суду.
Loading...
Load next