У нас одна монобільшість – Україна: виступ Зеленського у Верховній Раді (відео)

У нас одна монобільшість – Україна: виступ Зеленського у Верховній Раді (відео)

Президент України Володимир Зеленський виступив у Верховній Раді з подякою британському уряду за підтримку, а також звернувся до народних депутатів України.

Головні тези:

Звернення та подяка до Уряду Великої Британії:

  • Насамперед я хочу подякувати лідеру Великої Британії Борису Джонсону та всьому народу Сполученого Королівства. За слова, які ми чуємо. За дії, які ми бачимо.
  • 8 жовтня 2020 року наші країни стали стратегічними партнерами. А 24 лютого 2022 року довели: наше партнерство – не на папері. Наше партнерство – на полі битви.
  • За цей час Україна й Британія пройшли шлях від партнерів до друзів і братів. А той, хто брехав, що друг і брат, – шлях від сусіда до окупанта й терориста.
  • ... ці майже десять тижнів довели: ваше слово – тверде, а дії – рішучі.  Так само як і наша взаємодія та підтримка британських союзників. Передусім це зброя й техніка для наших військових, які захищають від російських окупантів і Україну, і Європу, весь світ. Не буду озвучувати всі деталі на широкий загал – нехай це щодня стає для агресора неприємним сюрпризом.
  • Україну підтримують Герцог і Герцогиня Кембриджські. Сери Пол Маккартні, Елтон Джон і Стінг. Річард Бренсон, Джоан Роулінг, подружжя Бекхемів, Бенедикт Камбербетч, музиканти Queen, Pink Floyd, Deep Purple, Ед Ширан, Г'ю Лорі, Стівен Фрай, Кіт Харінгтон, Емілія Кларк, Деніел Редкліфф і, звісно, Її Величність Королева Єлизавета ІІ.

Звернення до депутатів Верховної Ради:

  • За ці майже десять тижнів я звертався до Палати громад, Конгресу США, Європарламенту, Бундестагу, Кнесету, Сейму і багатьох інших парламентарів та парламентів різних держав. Але не звертався до вас. І це не зневага, а навпаки – це велика довіра до вас. Ми всі – громадяни цієї великої держави, і ви прекрасно знаєте, що робити. 
  • Ви – частина великого українського війська. Ваш фронт – це законодавче поле, на якому ви маєте працювати для нашого народу, для кожного з нас, для нашої держави, для нашої перемоги. Як наша армія, як і вся країна. Працювати 24/7. Без вихідних, без зайвих емоцій, гасел тощо. Сьогодні у нас із вами – одна партія, і ця партія – Україна. Одна фракція – Україна. У нас одна монобільшість – Україна.
  • Зараз відсутність депутата виправдовують лише дві речі: його робота за кордоном або в регіонах заради інтересів нашої держави або його смерть заради інтересів держави. Інше для України не становить сьогодні жодного інтересу. Інше їй не потрібно, іншого в ній не буде! Інше йде слідом за російським військовим кораблем!
  • Будь ласка, не витрачайте часу на зайві закони. Є важливі пріоритети для держави. Я знаю, що ви – професійні люди, ви будете це робити. Держава очікує. На другорядні ініціативи й неважливі речі не марнуйте, будь ласка, свій час, і мій час, і народу України.

Мені здається, що закони мають бути вчасними, як ленд-ліз. Влучними, як наша «Стугна» і «Байрактар». І приносити користь, як «Нептун». І славу, як наше військо. І бути такими, що увійдуть в історію, як народ України!​

Нагадаємо, уряд Німеччини зважився надати Україні гаубиці Panzerhaubitzen 2000 - ЗМІ.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Це година слави України!", — виступ Бориса Джонсона у Верховній Раді (відео) "Це година слави України!", — виступ Бориса Джонсона у Верховній Раді (відео)
Прем'єр Великої Британії оголосив новий пакет підтримки для України.
Loading...
Load next