Війна в Україні затягнулася, — лукашенко

Війна в Україні затягнулася, — лукашенко
Самопроголошений президент Білорусі під час інтерв'ю АР неодноразово використав слово "війна", яке категорично уникає російська сторона.

Фото: AP Photo/Markus Schreiber

Самопроголошений президент Білорусі олександр лукашенко розповів що не очікував, що 10-тижнева війна «затягнеться таким чином».

Про це він зазначив в інтерв'ю Associated Press, передає ПравдаТУТ News.

Він також виступив проти використання ядерної зброї в Україні, але не сказав, чи планує президент росії володимир путін завдати такого удару.

Лукашенко зазначив, що москва, яка розпочала вторгнення в Україну 24 лютого — частково з його території — мусила діяти, оскільки Київ «провокував росію».

Але я недостатньо заглиблений у цю проблему, щоб сказати, чи все йде за планом, як кажуть росіяни, чи так, як я це відчуваю. Я хочу ще раз підкреслити: я відчуваю, що ця операція затягнулася, — наголосив Лукашенко.

У розмові з AP лукашенко сказав, що він і його країна виступають за мир і неодноразово закликав припинити війну — термін, який Кремль відмовляється використовувати, називаючи вторгнення «спеціальною військовою операцією».

Ми категорично не приймаємо жодної війни. Ми зробили і зараз робимо все, щоб не було війни. Щиро дякую вам, мені, тобто переговори між Україною та росією почалися, – сказав він.

лукашенко заявив, що використання ядерної зброї в Україні «неприйнятне, тому що вона поруч з нами — ми не за океаном, як Сполучені Штати».

Нагадаємопрем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон переконав президента України Володимира Зеленського "дотиснути" російського лідера путіна і не підписувати з ним єдиної угоди, що враховує пункт про гарантії безпеки для української держави, оскільки президент рф "все одно всіх кине".

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО
Президенти Білорусі та Російської Федерації обговорили теперішню ситуацію в Україні й домовилися зустрітися найближчим часом, щоб обговорити наявні проблеми в їх країнах.
"Ласкаво просимо у пекло, тварюки!": Ярош назвав Лукашенка "дебілом" та пообіцяв Путіну показати "українську гостинність" "Ласкаво просимо у пекло, тварюки!": Ярош назвав Лукашенка "дебілом" та пообіцяв Путіну показати "українську гостинність"
Згідно з останньою розвідувальною оцінкою Міноборони України Росія розмістила понад 130 тисяч військовослужбовців біля українських кордонів.
Loading...
Load next