росія попередила скандинавські країни про «далекосяжні наслідки», якщо вони вступлять до НАТО

росія попередила скандинавські країни про «далекосяжні наслідки», якщо вони вступлять до НАТО

Вступ Фінляндії та Швеції до НАТО був би «далекосяжною помилкою з наслідками», заявив у понеділок заступник міністра закордонних справ рф сергій рябков, повідомляє інформаційне агентство ТАРС.

У неділю уряд Фінляндії заявив про свій намір вступити в НАТО, відмовившись від десятиліть нейтралітету і проігнорувавши російські загрози відплати.

Пізніше владна партія Швеції заявила, що також підтримає приєднання до альянсу.

 У них не повинно бути жодних ілюзій, що ми просто з цим упокоримося, — сказав рябков, як повідомляє ТАРС, назвавши рішення обох держав «черговою серйозною помилкою з далекосяжними наслідками.

Вступ Фінляндії до НАТО подвине кордони альянсу до росії. Дві країни мають спільний кордон довжиною 1 335 км.

Те, що безпека Швеції, як і Фінляндії в цьому відношенні, не буде посилена в результаті цього рішення, для нас є очевидним, - додав рябков.

Також там додали:

Загальний рівень військової напруженості підвищиться, а передбачуваності у цій сфері поменшає. Шкода, що здоровий глузд приноситься в жертву якимось фантомним уявленням про те, що потрібно робити в ситуації, що склалася.

Нагадаємо, що британська розвідка пояснила, чому Лукашенко уникає прямої участі Білорусі у війні.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Необхідно поважати та дотримуватися міжнародного права": прем'єрка Швеції виступила проти вимог Росії про нерозширення НАТО "Необхідно поважати та дотримуватися міжнародного права": прем'єрка Швеції виступила проти вимог Росії про нерозширення НАТО
Раніше президент Фінляндії та прем'єр-міністр заявили, що їхня країна має зберегти можливість подання заявки на вступ до НАТО та продовжувати посилену оборонну співпрацю з ЄС.
Керівна партія Швеції також офіційно підтримала вступ в НАТО Керівна партія Швеції також офіційно підтримала вступ в НАТО
Раніше про рішення приєднатися до НАТО оголосила Фінляндія.
Loading...
Load next