"Приклад неймовірного політичного цинізму": Баканов заявив, що свідчення Медведчука підтверджують докази та версії, раніше зібрані СБУ

"Приклад неймовірного політичного цинізму": Баканов заявив, що свідчення Медведчука підтверджують докази та версії, раніше зібрані СБУ

Інформація, яку надав Віктор Медведчук у справах про закупівлю вугілля у так званих "Л/ДНР" у 2014-2015 роках та виведення з державної у приватну власність частини нафтопроводу "Самара - Західний напрямок", підтверджує весь масив доказів, зібраний Службою безпеки України.

Про це повідомляє голова СБУ Іван Баканов.

На нашу думку, Медведчук підтверджує ті докази та версії, які зібрала Служба безпеки, і на основі яких раніше вручалася підозра і пану Медведчуку, і пану Порошенку. А саме у державній зраді та фінансуванні тероризму. Він розповідає про всі деталі та схеми. Тому ми впевнено просуваємось у розслідуванні цих вкрай резонансних справ. І доведемо їх до логічного завершення. Тому що закон має працювати безвідносно прізвищ та обставин, - наголосив голова СБУ Іван Баканов.

Він наголосив, що кожна зі справ знаходиться на різних етапах слідства, а збір та аналіз доказів, розпочатий задовго до війни, триває.

Ми рухаємося послідовно, але крапку має поставити суд. Не важливо, як давно відбулися ці події - кожен фігурант має відповісти згідно із законом, - зазначив глава СБУ.

Зокрема, незабаром у суді буде розглянуто справу про підривну діяльність у рамках антиукраїнського проекту "Промінь", у якому фігурує В. Медведчук.

А щодо "вугільної" та "трубної" справи, то Медведчук підтверджує ключову роль у них Петра Порошенка.

Він підтверджує, що експрезидент Порошенко використав зв'язки Медведчука з керівництвом РФ, щоб організувати певні бізнесові схеми. І вони, на думку СБУ, були точно не на користь України. Навпаки-економіка та безпека держави зазнали прямих збитків. І цьому сприяли різні високопосадовці: виходячи зі свідчень пана Медведчука – від міністрів до голови Нацбанку, - сказав голова СБУ.

Такі дії значно посилили вплив РФ на економіку України.

Інформація від Медведчука дає можливість українському суспільству побачити, якою саме була державна політика раніше. Це насправді питання не лише юридичної відповідальності, а й моральної. Тому що ми побачили приклад неймовірного політичного цинізму коли під патріотичними гаслами вирішувалися бізнесові питання і навіть фінансувалися терористи. Заради швидкої копійки зміцнювався вплив Росії на Україну, - додав Іван Баканов.

Нагадаємо, раніше Медведчук дав свідчення проти Порошенка у справі закупівлі вугілля з "Л/ДНР".

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Медведчуку оголосили нову підозру в зраді і сприянні тероризму (відео) Медведчуку оголосили нову підозру в зраді і сприянні тероризму (відео)
Після того, як Росія захопила частину Донбасу, Україна опинилася на межі енергетичної кризи. Тож було вирішено купувати вугілля на світовому ринку, зокрема, в ПАР.
СБУ перевірить причетність Порошенка та Гонтаревої у справі Медведчука (відео) СБУ перевірить причетність Порошенка та Гонтаревої у справі Медведчука (відео)
Наразі в інтересах слідства імена інших фігурантів справи Медведчука не розголошують. За словами Баканова, у частині питання щодо Порошенка та Гонтаревої – це "складне питання".
Loading...
Load next