У Зеленського пояснили рішення щодо усунення Баканова та Венедіктової

У Зеленського пояснили рішення щодо усунення Баканова та Венедіктової

Про звільнення генеральної прокурорки Ірини Венедіктової та глави Служби безпеки Івана Баканова не йдеться. Так прокоментував рішення про їхнє усунення заступник глави Офісу президента Андрій Смирнов.

В ефірі національного телемарафону в понеділок, 18 липня, він уточнив, що мав на увазі президент Володимир Зеленський. Смирнов також розповів про причини усунення, передає "Obozrevatel".

Зараз про звільнення цих посадових осіб не йдеться. Йдеться про те, що генеральну прокурорку усунули з посади, а главу СБУ тимчасово усунули від виконання обов'язків. Це пов'язано з тим, що президент... Ми всі довго чекали на конкретніші радикальні результати від керівників цих двох органів щодо очищення цих органів від колаборантів та зрадників. Утім, на шостому місяці війни ми продовжуємо виявляти цих людей, – конкретизував заступник глави ВП.

Для того, щоб унеможливити потенційний вплив цих двох посадових осіб на кримінальні провадження, які розслідуються стосовно і працівників СБУ, і прокурорів, президент ухвалив ці рішення... Але динаміка, з якої постійно виникають вороги держави в ключових правоохоронних органах, змусила президента вжити таких тимчасових заходів, – розповів Смирнов.

Він додав, що буде проведено службові перевірки та розслідування, за їхніми результатами президент ухвалить рішення про звільнення чи не звільнення голови СБУ та генпрокурорки.

Питання може виникнути до них персонально. Будь-які питання можуть виникнути до будь-кого. Це нормально, – резюмував Смирнов.

Нагадаємо, раніше Зеленський відсторонив від посади Баканова і Венедіктову.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Збори "слуг народу" у Трускавці: покличуть Венедіктову і Баканова Збори "слуг народу" у Трускавці: покличуть Венедіктову і Баканова
Під час зборів "слуги" не виключають і секторальну роботу – окремо за напрямками безпеки, економіки, міжнародної політики.
Loading...
Load next