Офіс Президента розглядає можливість ліквідації Конституційного суду (відео)

Офіс Президента розглядає можливість ліквідації Конституційного суду (відео)
Фактична недоторканість цього органу є великою проблемою, тому в ОП заговорили про кардинальну реформу КС.

В Україні можуть ліквідувати Конституційний суд у тому вигляді, яким він є зараз.

Про це в інтерв’ю "Радіо Свобода" повідомив заступник голови Офісу Президента України Андрій Смирнов.

Я наголошую на тому, що конституційна реформа, яку провели за часів Петра Порошенка, створила Конституційний суд як орган, який взагалі недоторканий у порівнянні з будь-яким іншим державним органом, – зазначив він.

За словами заступника голови ОП, така реформа – ганебне явище, яке необхідно реформувати, переосмислюючи необхідність існування Конституційного суду України. Тож станом на зараз відбувається процес пошуку відповіді на запитання, як має виглядати реформований Конституційний суд України. Для цього залучають фахівців із конституційного права.

Нагадаємо, українська економіка може впасти на 35%, але все залежатиме від тривалості війни.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Плівки Медведчука": в ОП назвали позов Порошенка до Зеленського - "дивним та абсурдним" "Плівки Медведчука": в ОП назвали позов Порошенка до Зеленського - "дивним та абсурдним"
Позов експрезидента Петра Порошенка до чинного - Володимира Зеленського до суду, який стосується так званий "плівок Медведчука" є дивним і абсурдним.
Справа про підкуп: суд завершив підготовче засідання щодо Тупицького Справа про підкуп: суд завершив підготовче засідання щодо Тупицького
Суд обрав Тупицькому запобіжний захід — 45 тисяч гривень застави. Також його зобов’язали утриматися від спілкування зі свідками.
Зеленський затвердив стратегію розвитку судочинства в Україні до 2023 року Зеленський затвердив стратегію розвитку судочинства в Україні до 2023 року
Володимир Зеленський затвердив стратегію правосуддя і конституційного судочинства на 3 роки. Окрему увагу у стратегії приділили Конституційному Суду та процедурі обрання суддів КСУ.
Loading...
Load next