Україна працювала на всіх рівнях, щоб шостий санкційний пакет став реальністю - Дмитро Кулеба

Україна працювала на всіх рівнях, щоб шостий санкційний пакет став реальністю - Дмитро Кулеба

Міністерство закордонних справ України вітає надання Європейською Радою зеленого світла на шостий пакет санкцій ЄС проти російської федерації, який включає важливе рішення про запровадження ембарго на купівлю російської нафти. Про це йдеться в заяві, оприлюдненій у вівторок пресслужбою МЗС.

Україна працювала на всіх рівнях, щоб шостий санкційний пакет став реальністю… Нафтове ембарго прискорить хід лічильника зворотнього відліку до краху російської економіки та воєнної машини, — заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, якого цитує пресслужба.

У той же час зазначається, що МЗС «розчароване тим, що через опір Угорщини щодо нафтового ембарго його схвалення занадто затягнулося в часі та залишило виняток для трубопровідних постачань». Проте МЗС України привітало зусилля партнерів, насамперед керівництва Європейської Ради та Європейської Комісії, які дозволили ухвалити ці критично важливі рішення.

Розраховуємо, що вже до кінця 2022 року росія втратить до 90% свого нафтового експорту до Європи. Це означає, що російська воєнна машина недоотримає десятки мільярдів доларів на війну проти України. Ухваливши рішення про нафтове ембарго, ЄС не лише ускладнить фінансування кремлем агресії рф, але і зміцнить свою енергетичну безпеку, - наголосили у дипвідомстві.

Шостий пакет санкцій ЄС також включає важливі санкції, на яких давно наполягала Україна: відключення Сбербанку від SWIFT, заборону мовлення трьох російських телеканалів та індивідуальні санкції проти російських фізичних та юридичних осіб, причетних до воєнних злочинів в Україні.

МЗС України закликає ЄС негайно розпочати роботу над підготовкою сьомого пакету санкцій проти рф, який включатиме заборону на інші види російського експорту та інші обмежувальні заходи. Українська сторона вже передала відповідні пропозиції, - наголосили дипломати.

Нагадаємо, що "мільйони голодуватимуть": у ОП розкритикували політику деяких членів ЄС щодо війни в Україні.

Злата Новосельська -  pravdatutnews.com

Читайте також
"Явка з повинною" - МЗС про визнання РФ присутності російських військ на Донбасі "Явка з повинною" - МЗС про визнання РФ присутності російських військ на Донбасі
Російська Федерація власноруч створила юридичний прецедент, який чітко зафіксував її статус як сторону міжнародного збройного конфлікту
Затриманий у Санкт-Петербурзі український консул залишив Росію Затриманий у Санкт-Петербурзі український консул залишив Росію
Консул Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі Олександр Сосонюк, якого МЗС РФ через влаштовану проти нього провокацію оголосило небажаною персоною, 21 квітня залишив територію Росії.
Загострення на Сході: Кулеба поговорив з міністрами Словаччини і Грузії Загострення на Сході: Кулеба поговорив з міністрами Словаччини і Грузії
Словаччина підтримує Україну на тлі дестабілізаційних дій Росії.
Loading...
Load next