"Явка з повинною" - МЗС про визнання РФ присутності російських військ на Донбасі

"Явка з повинною" - МЗС про визнання РФ присутності російських військ на Донбасі
Російська Федерація власноруч створила юридичний прецедент, який чітко зафіксував її статус як сторону міжнародного збройного конфлікту

У Міністерстві закордонних справ вважають, що визнання в рішенні російського суду присутності збройних сил Росії на тимчасово окупованому Донбасі зміцнить позицію України в міжнародних судах. Про це заявив речник українського МЗС Олег Ніколенко, пише "Європейська правда".

Кіровський районний суд Ростова-на-Дону підписав Росії явку з повинною. Визнання в рішенні російського суду присутності збройних сил Російської Федерації на тимчасово окупованій території України є черговим переконливим нівелюванням ключового аргументу Москви про нібито "внутрішньоукраїнський" характер конфлікту на Донбасі, - зазначив він.

Тобто Російська Федерація власноруч створила юридичний прецедент, який чітко зафіксував її статус як сторону міжнародного збройного конфлікту, вважає Ніколенко.

Це рішення зміцнить позицію України в провадженнях проти Росії в міжнародних судових інстанціях. Російським юристам стане дедалі важче називати біле чорним, а чорне білим. Вердикт ростовського судді наблизив притягнення російської влади до міжнародно-правової відповідальності, - додав речник МЗС України. 

Нагадаємо, сьогодні Кіровський районний суд у Ростові-на-Дону вперше офіційно визнав присутність Збройних сил РФ на Донбасі.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Кравчук про відведення військ РФ: "Ми не повинні заспокоюватися" Кравчук про відведення військ РФ: "Ми не повинні заспокоюватися"
Перший президент України, Леонід Кравчук заявив, що відведення російських військ від українських кордонів і з території окупованого Криму не привід для України та світової громадськості розслаблятися.
У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України
У Міністерстві оборони США вважають, що наразі ще рано вважати, що Росія повністю відведе свої війська від українсько-російських кордонів, а також передчасно судити про щирість російських намірів, поки не були продемонстровані реальні кроки.
Зеленський відреагував на відведення російських військ від кордонів України Зеленський відреагував на відведення російських військ від кордонів України
Росія повідомила, що вже від завтра, 23 квітня, відводитиме свої війська від українських кордонів, адже їхні навчання вже закінчились. Президент України відреагував на заяву РФ та повідомив, що Україна прагне миру.
Loading...
Load next