Не 10-15 років, а набагато швидше: Шмигаль оцінив тривалість шляху України до вступу в ЄС

Не 10-15 років, а набагато швидше: Шмигаль оцінив тривалість шляху України до вступу в ЄС

Україні не потрібно 10 чи 15 років для того, аби завершити трансформацію у повній відповідності до правил ЄС, вона може це зробити набагато швидше. Про це на засіданні уряду заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Сьогодні ми розпочинаємо наш важкий, але тепер уже дуже чіткий, конкретний шлях до повноправного членства в Європейському Союзі, - сказав Шмигаль.

За словами прем'єр-міністра, статус кандидата дасть змогу прискорити трансформацію і відновлення України.

Україна стане учасником багатьох програм та ініціатив ЄС. Нам буде доступна фінансова допомога для країн, які готуються до вступу. Ми станемо більш привабливою країною для інвесторів, у нас будуть діяти зрозумілі для міжнародних компаній правила, - розповів Шмигаль.

Він додав, що після завершення війни ЄС ставитиметься до відновлення України не як до відбудови третьої країни, а як до інвестування в добробут потенційного майбутнього члена Європейського Союзу.

Ми неодноразово говорили, що Україні не потрібно 10 чи 15 років для того, аби завершити трансформацію нашої держави у повній відповідності до правил ЄС. Ми можемо це зробити набагато швидше, - сказав Шмигаль.

Нагадаємо, що Європарламент ухвалив резолюцію про те, щоб надати Україні статус кандидата на вступ до Євросоюзу.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Нетверезий слуга народу": у Верховній Раді розгорівся алкогольний сканадал
У Верховній Раді розгорівся "алкогольний скандал" між Петром Петром Порошенком та одним із депутатів "Слуги народу" - Сергієм Швецем.
Глава Європарламенту закликав посилити санкції проти Росії Глава Європарламенту закликав посилити санкції проти Росії
Голова Європейського парламенту Девід Сассолі закликав посилити санкції проти Росії. У ЄС з Російською Федерацією зараз "дуже напружені" відносини.
Loading...
Load next