"Ми вітаємо вашу боротьбу": Джонсон і Трюдо записали відео на підтримку України

"Ми вітаємо вашу боротьбу": Джонсон і Трюдо записали відео на підтримку України

Прем'єр-міністри Великобританії та Канади Борис Джонсон і Джастін Трюдо зустрілися на саміті G7 у Німеччині й записали спільне відео англійською та французькою мовами, у якому заявили, що їхня підтримка українців і президента Володимира Зеленського непохитна. Відео політики опублікували у Twitter 26 червня.

У зверненні Трюдо наголосив, що українці "борються як герої за свою землю", а Зеленський відстоює не лише Україну, але такі важливі для всього світу принципи й цінності як демократія, верховенство права, територіальна недоторканність.

Політики зазначили, що вони посилюють санкції проти рф, надають Україні фінансову й економічну підтримку.
 

Наше послання вам, Володимире і народе України, – ми вітаємо вашу боротьбу, ми знаємо, що вона є абсолютно правомірною і важливою для нашого світу. Ми з вами й тримаємо курс, – сказав Джонсон.


Завершили звернення прем'єр-міністри гаслом "Слава Україні! – Героям слава!".

Під час зустрічі Джонсон також заявив, що ситуація в Україні – "вирішальний момент" для всього світу, повідомила канцелярія прем'єр-міністра Великобританії.
 

Україна балансує на межі, і нам потрібно схилити баланс війни на її користь. Це означає надання Україні оборонних можливостей, підготовки та розвідданих, необхідних для відбиття наступу росії, – цитує його пресслужба.

Нагадаємо, раніше жителі канадського міста Егенвіль зібрали $70000 на медичні потреби України.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next