Зеленський зустрівся з міністром оборони Британії (відео)

Зеленський зустрівся з міністром оборони Британії (відео)

Міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес прибув із візитом в Україну.

У Києві він уже зустрівся із президентом України Володимиром Зеленським, який у себе в Telegram опублікував відео зустрічі.

Вдячний Великій Британії, уряду, прем'єр-міністру. Війна — це великий прояв того, хто наші справжні друзі. Друзі та партнери. Тому, я вважаю, що це саме Велика Британія, — зазначив Зеленський.

Він зазначив, що постійно контактує з Борисом Джонсоном, а український та британський уряди також перебувають на стабільному зв’язку.

Уоллес на зустрічі із Зеленським зазначив, що бачить здатність України витіснити російських окупантів із Донбасу.

Я бачу багато спільного в нашій історії. По-перше, набагато численніша армія противника, фашистський режим. Справді, ми зараз бачимо, що Україна здатна витіснити росію з Донбасу. Ми бачимо, що режим той, про який я вже сказав, він на межі колапсу, принаймні щодо військової могутності. Вони зараз на межі виснаження, — вважає він.

Своєю чергою Фінляндія надасть Україні новий пакет військової допомоги, зокрема оборону техніку.

Про це йдеться у повідомленні Міністерств оборони Фінляндії, пише lb.ua.

У міністерстві зазначили, що зміст пакета допомоги та її терміни не розкриваються, щоб «забезпечити можливість її надання».

Повідомляється лише про те, що додаткова допомога Фінляндії врахувала як потреби України, так і ресурсне становище Сил оборони країни.

Фінляндія не забуде Україну та українців. Ми продовжимо допомагати: ми надішлемо новий пакет оборонних матеріалів, – заявив міністр оборони Антті Кайкконен. 

Нагадаємо, раніше Джонсон запропонував Україні створити альтернативний Євросоюзу альянс.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next