Україна підписала "транспортний безвіз" з Євросоюзом

Україна підписала "транспортний безвіз" з Євросоюзом

Сьогодні в рамках Connecting Europe Days 2022 підписали історичну угоду з ЄС про лібералізацію автомобільних перевезень. Повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури України.

«Транспортний безвіз» підписано, - Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

Відтепер українські перевізники не потребуватимуть дозволів для виконання двосторонніх та транзитних перевезень країнами ЄС і зможуть безперешкодно доставляти вантажі на європейські ринки.

Сьогодні ми зробили ще один крок до фактичного членства в Євросоюзі. Вдячний європейським партнерам за готовність оперативно приймати настільки важливі рішення. Для нас така співпраця вкрай необхідна в умовах переорієнтації логістики на західні кордони, - заявив Александр Кубраков.

Також Угодою передбачаються заходи зі спрощення визнання водійських документів.

Відтепер Україна та ЄС звільняють власників посвідчень водіїв, виданих однією зі сторін, від вимоги мати міжнародне посвідчення водія.

Термін угоди складає 1 рік з можливістю пролонгації, а тимчасово набирає чинності уже з сьогоднішнього дня. На постійній основі Угода запрацює після завершення усіх ратифікаційних процедур.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Українці зможуть літати до Ісландіїї без пересадок Українці зможуть літати до Ісландіїї без пересадок
Відповідну угоду підписали міністри України та Ісландії.
Україна та Євросоюз підписали угоду про "відкрите небо" Україна та Євросоюз підписали угоду про "відкрите небо"
"Угода про вільне небо" – це довгоочікуваний документ, завдяки якому Україна інтегрується в спільний з ЄС авіапростір. Очікується, що угода про спільний авіаційний простір надасть ще більше можливостей обмінів і подорожей.
Loading...
Load next