Зеленський своїм указом ввів у дію Положення про реєстр олігархів

Зеленський своїм указом ввів у дію Положення про реєстр олігархів

РНБО України затвердила Положення про реєстр олігархів, а президент Володимир Зеленський своїм указом ввів його у дію. Це Положення визначає порядок формування та ведення реєстру олігархів. Про це йдеться в указі 29 червня на сайті президента.

Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 червня 2022 року "Про затвердження Положення про Реєстр осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів), порядок його формування і ведення, – йдеться в тексті указу.

Реєстр ведеться в електронній формі державною мовою. До нього не вносяться дані, що містять держтаємницю та службову інформацію. Водночас дані про олігархів, що вносяться до реєстру, не можуть бути визнані конфіденційними.

Цей реєстр може створюватись і вводитись в експлуатацію поетапно, зокрема модульно, відповідно до пріоритетності завдань та доступності ресурсів.

Затверджене президентом Положення також визначає порядок внесення до реєстру даних про олігархів та одержання інформації з реєстру.

Нагадаємо, що Україна підписала "транспортний безвіз" з Євросоюзом.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський назвав умову винесення питання щодо олігархів на референдум в Україні Зеленський назвав умову винесення питання щодо олігархів на референдум в Україні
Президент Володимир Зеленський сподівається обійтися без всеукраїнського референдуму щодо закону про олігархів, однак це питання може бути все ж таки винесене на всенародне опитування за певних умов.
"Сильно недооцінюють вольові якості Володимира Зеленського": Подоляк заявив, що немає протистояння Ахметова та президента "Сильно недооцінюють вольові якості Володимира Зеленського": Подоляк заявив, що немає протистояння Ахметова та президента
Радник очільника ОП пояснив, що глава держави "запропонував інші правила".
Зеленський підписав указ про помилування понад 30 засуджених українських військових Зеленський підписав указ про помилування понад 30 засуджених українських військових
Таке окреме подання про помилування військових зроблено вперше в новітній історії України. При визначенні осіб для помилування враховували їхні заслуги перед державою.
Loading...
Load next