У штаб-квартирі НАТО представили докази воєнних злочинів рф в Україні (відео)

У штаб-квартирі НАТО представили докази воєнних злочинів рф в Україні (відео)
Вперше ця експозиція була представлена у Давосі.

У штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу в Брюсселі представили експозицію "Russian War Crimes House", що містить фото- та відеодокази воєнних злочинів та злочинів проти людства, які скоїли російські загарбники під час вторгнення в Україну.

Про це повідомляє Укрінформ.

Це дуже важлива експозиція для НАТО, також вона важлива і для кожного з нас особисто. Коли ви бачите ці зображення, відчуваєте ці емоції, це означає, що війна приходить у ваш дім та вбиває ваших людей, жінок, дітей. Це почуття зовсім іншого роду, це зачіпає вас як людину. Я думаю, що дуже важливо для всіх – бачити цю експозицію. Саме тому ми приймаємо її у штаб-квартирі НАТО, — зазначила помічниця генерального секретаря НАТО з громадської дипломатії посол Байба Браже.

Жінка зауважила, що Міжнародний кримінальний суд уже розпочав розслідування воєнних злочинів, скоєних росією в Україні, і союзники по НАТО допомагатимуть МКС у цьому розслідуванні.

Дуже важливо, щоб це розслідування продовжувалося. Всі союзники будуть допомагати у цьому слідстві, надавати докази, надсилати людей на допомогу. Важливо, щоб винні понесли покарання, - додала представниця Альянсу.

Представниця України при НАТО, пані посол Наталія Галібаренко нагадала, що вперше ця експозиція була представлена у Давосі і стала однією з головних подій Всесвітнього економічного форуму.

Ми хотіли зробити це саме у приміщенні штаб-квартири НАТО, щоб люди на власні очі побачили фото- та відеодокази того, що відбувалося і продовжує відбуватися в Україні. Це тисячі зруйнованих життів, це воєнні злочини. Важливо, щоб ця тема не зникала з порядку денного. Іноді найкращий спосіб – це показати саме такі, іноді жорсткі фото й відео, — сказала посол України.

Посол України нагадала, що у кінцевій заяві Саміту НАТО в Мадриді також прозвучав заклик розслідувати воєнні злочини в Україні. Лідери НАТО привітали зусилля країн-союзниць, що надають практичну допомогу у цьому та надсилають в Україну групи розслідувачів.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО
"Європейська народна партія" вимагає термінового зібрання в Європарламенті для обговорення ескалації російської агресії на кордоні з Україною.
Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну
Андрій Ілларіонов, колишній радник російського президента Володимира Путіна попередив, що РФ вже після липня 2021 року може почати нове вторгнення до України. Однак цього разу вже з півдня.
В НАТО вважають, що Україна зможе самостійно відбити військову атаку Росії В НАТО вважають, що Україна зможе самостійно відбити військову атаку Росії
В Північноатлантичному альянсі повідомили про те, що Україна готова протистояти російській агресії та може зробити це самостійно. Так, якщо вторгнення Російської Федерації почнеться наступного тижня, українські війська впораються самі.
Loading...
Load next