ЄС може зняти санкції з деяких росіян: у чому причина

ЄС може зняти санкції з деяких росіян: у чому причина
Проблемою стали юридичні питання.

Європейський Союз обговорює скасування санкцій, накладених на деяких росіян через їхню участь у війні Москви в Україні, після того, як юристи блоку виявили, що покарання могли бути встановлені на слабких підставах.

Про це пише Bloomberg з посиланням на осіб, знайомих із цим питанням.

Таким чином, близько 30 осіб звернулися до суду з ЄС з проханням виключити їх із санкційних списків, а ще близько 10 попросили вилучити безпосередньо ЄС, пише Blommberg за повідомленням людей, які побажали не називати себе, оскільки процес закритий.

Юридична служба Європейської ради повідомила послам ЄС у середу, що деякі з цих запитів були виправданими, оскільки інформація, надана особами, на які потрапили санкції, показала, що докази, які підкріплюють покарання, були або слабкими, застарілими або неправильними.

Однак імена причетних росіян не розголошуються.

Попри це, нові оцінки стосуватимуться незначної частки цільових осіб. Адже з початку війни в лютому ЄС ввів санкції проти сотень людей, включаючи десятки магнатів, бізнесменів, політиків і військових.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Гібридна агресія": Україна відреагувала на санкції Росії проти чиновників ЄС "Гібридна агресія": Україна відреагувала на санкції Росії проти чиновників ЄС
Міністерство закордонних справ України відреагувало на рішення Російської Федерації щодо запровадження санкційних обмежень проти європейських чиновників.
Глава Європарламенту закликав посилити санкції проти Росії Глава Європарламенту закликав посилити санкції проти Росії
Голова Європейського парламенту Девід Сассолі закликав посилити санкції проти Росії. У ЄС з Російською Федерацією зараз "дуже напружені" відносини.
США та ЄС передумали відключати Росію від SWIFT, - ЗМІ США та ЄС передумали відключати Росію від SWIFT, - ЗМІ
Натомість країни готують цілеспрямовані економічні санкції проти російських банків.
Loading...
Load next