"Прикриваємо тил": Лукашенко визнав участь Білорусі у війни проти України (відео)

"Прикриваємо тил": Лукашенко визнав участь Білорусі у війни проти України (відео)
Справжнім агресором, на думку, Лукашенка є Захід.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко визнав, що з білоруської території було завдано ударів по військових об'єктах України, але це було зроблено, начебто, з превентивною метою. 

Про це повідомляє білоруське видання Белта, передає ПравдаТУТ News.

Навіщо розгорнули на кордоні чотири дивізіони? Навіщо ви націлилися проти нас? Ви хочете сказати, що я мав сидіти і чекати, поки на голову білоруському народу ракети почнуть падати? Ні, — сказав Лукашенко.

Олександр Лукашенко зазначив, що Білорусь бере участь у війні, яку розв'язала Росія, але її роль полягає лише у прикритті тилу. 

Ми досі говоримо: так, ми беремо участь в операції. Але яким чином: ми закрили захід, південний захід Білорусі, щоб ви звідти не вдарили в спину росіянам. Ось наша участь. Так, ми лікували поранених, загиблих людей приймали на територію Білорусі. Ми ліки передавали і передаємо і українцям, і росіянам. Це наша участь у цій операції. Ми людей не вбиваємо, — наголосив самопрогоошений президент.

Водночас, запевнив політик, Білорусь ні технікою, ні живою силою не воює в Україні. А, буцімто, справжнім агресором є саме Захід.

Ви (Лукашенко давав інтерв'ю французькому виданню - ред.) мені дорікаєте в тому, що я агресор. А ви хто? Ви ж туди зброю поставляєте. Ваших найманців там 20 тисяч перекинулося, зокрема з Франції. Ви справжнісінькі агресори! - наголосив Олександр Лукашенко.

Незмінна позиція самопроголошеного лідера Білорусі і у підтримці усіх дій Росії. 

Я підтримую Росію в тому, що вони вас попередили. Якби військові Росії проморгали цей момент, вони змушені були б зустріти масований удар з боку військ НАТО – не України. Зараз не Україна воює, зараз ви там воює: ваші найманці та ваша зброя. Так ви ж ще більші агресори, ніж я, - додав Лукашенко.

Нагадаємо, СБУ заарештовано білоруські локомотиви, якими рф перекидала військові угруповання рф до кордонів України.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО
Президенти Білорусі та Російської Федерації обговорили теперішню ситуацію в Україні й домовилися зустрітися найближчим часом, щоб обговорити наявні проблеми в їх країнах.
Лукашенко заявив, що провів в Україні спецоперацію "зі звільнення білорусів" Лукашенко заявив, що провів в Україні спецоперацію "зі звільнення білорусів"
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко під час засідання ради нацбезпеки заявив про успішну спеціальну операцію "зі звільнення білорусів" з території України.
"Ласкаво просимо у пекло, тварюки!": Ярош назвав Лукашенка "дебілом" та пообіцяв Путіну показати "українську гостинність" "Ласкаво просимо у пекло, тварюки!": Ярош назвав Лукашенка "дебілом" та пообіцяв Путіну показати "українську гостинність"
Згідно з останньою розвідувальною оцінкою Міноборони України Росія розмістила понад 130 тисяч військовослужбовців біля українських кордонів.
Loading...
Load next