Польща вирішила не брати участь в заходах, де присутні росіяни й білоруси

Польща вирішила не брати участь в заходах, де присутні росіяни й білоруси

Заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський у понеділок заявив, що офіційні представники держави більше не братимуть участі в заходах за участі представників росії та білорусі.

Таку заяву Яблонський зробив в етері "Польського радіо", передає "Європейська правда".

Ми ухвалили таке рішення, бо це основоположний елемент нашої політики щодо російської агресії. Ми вважаємо, що росія і білорусь, яка підтримує її, повинні бути ізольовані від усіх міжнародних форматів, – наголосив він.

Яблонський додав, що "така ізоляція є необхідною, бо путін також будує свою політику на основі того факту, що в нього є певні можливості міжнародних контактів".

Необхідно запобігти тому, щоб до росії ставилися як до нормального партнера в міжнародних відносинах, оскільки сьогодні росія – не нормальний партнер. Вона – агресор, утворення, яке порушує міжнародне право й здійснює акти міжнародного тероризму, нападаючи на цивільне населення й цілеспрямовано вбиваючи людей, – зазначив представник польського МЗС.

Варто зазначити, що після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну путін проводив телефонні переговори з лідерами Франції та Німеччини, через що вони зазнавали критики. Крім того, президента рф офіційно запросили на саміт "Групи двадцяти" до Індонезії.

Нагадаємо, раніше у Міноборони Польщі розповіли, як країна готується до війни з рф.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО
Президенти Білорусі та Російської Федерації обговорили теперішню ситуацію в Україні й домовилися зустрітися найближчим часом, щоб обговорити наявні проблеми в їх країнах.
Loading...
Load next