Україна не братиме участі у засіданнях ТКГ у Мінську, - Арестович

Україна не братиме участі у засіданнях ТКГ у Мінську, - Арестович
Українська сторона категорично виступила проти відновлення формату переговорів Тристоронньої контактної групи по Донбасу в Мінську.

Українська сторона не братиме участі у ТКГ, яке раніше відбувалось у Мінську. Цьому є дві основні причини, якими й керується українська делегація, про це повідомив спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович в ефірі телеканалу "Україна 24".

Перше, ми вважаємо, що епідеміологічна ситуація не дозволяє нам їхати в Мінськ, і ми вважаємо за краще залишитися в режимі відеоконференції. Друге - це ситуація в Білорусі, а саме те, що ми не визнали обраним президентом Лукашенка.

Україна відмовила йому в праві представляти білоруський народ. Тобто в такому стані їхати в країну і апелювати до її посередницьких послуг було б величезною помилкою. Думаю, ми залишимося в режимі відеоконференції поки, - наголосив Арестович.

Разом з тим радник української делегації в ТКГ також назвав країну, в яку могли б переїхати переговори аби все ж таки перенести із Мінська, як цього і прагнула Україна: "Я думаю, найближчим часом все залишиться в режимі відеоконференції. Що стосується країн, які могли б прийняти - це могли бути нейтральні країни, які не є країнами НАТО. У Європі це Австрія, Швейцарія. Пропозиції різні звучали - від Польщі, Туреччини, але згоду повинні надати всі сторони. Чи погодяться росіяни взагалі на перенесення - поки невідомо".

Свої слова Арестович аргументував тим, що різні країни дотримуються різних епідеміологічних заходів. Тому найкращий вибір - залишити все, як є до того моменту, поки пандемія не піде на спад.

Нагадаємо, що раніше голова української делегації у Тристоронній контактній групі та за сумісництвом перший президент України Леонід Кравчук вважає, що після затримання журналіста Романа Протасевича у столиці Білорусі - Мінську, переговори щодо Донбасу слід перенести до нейтральної країни.

Читайте також
"Вивести з глухого кута": ТКГ пропонує переписати Мінські угоди "Вивести з глухого кута": ТКГ пропонує переписати Мінські угоди
Українська сторона повинна домагатися перегляду Мінських угод, щоб вивести з глухого кута переговори щодо Донбасу.
Переговорів в Мінську щодо Донбасу більше не буде: Україна шукає новий майданчик Переговорів в Мінську щодо Донбасу більше не буде: Україна шукає новий майданчик
Голова української делегації у Тристоронній контактній групі та за сумісництвом перший президент України Леонід Кравчук вважає, що після затримання журналіста Романа Протасевича у столиці Білорусі - Мінську, переговори щодо Донбасу слід перенести до нейтральної країни.
ТКГ обговорить перенесення перегорів щодо Донбасу з Мінська ТКГ обговорить перенесення перегорів щодо Донбасу з Мінська
Білорусь та її столиця перебувають під великим впливом Росії, тому Мінськ більше не підходить для зустрічей Тристоронньої контактної групи та переговорів щодо ситуації на Донбасі.
Loading...
Load next