Блінкен передасть лаврову "жорсткий меседж" щодо спроб анексувати частину України - Держдеп

Блінкен передасть лаврову "жорсткий меседж" щодо спроб анексувати частину України - Держдеп

Державний секретар США Ентоні Блінкен планує передати російському міністру закордонних справ сергію лаврову "жорсткий меседж" про неприпустимість анексії нових територій України, а також про наслідки цього для росії. Про це заявив під час брифінгу у Вашингтоні речник Держдепартаменту США Нед Прайс.

Держсекретар хотів передати дуже жорсткий меседж про нашу стурбованість тим, що росія може спробувати анексувати силою частини суверенної української території. Ми чули дуже тривожні заяви, зокрема в деяких випадках від самого міністра закордонних справ лаврова, - зазначив Прайс.

У цьому контексті у Держдепі нагадали, заяву міністра закордонних справ лаврова буквально днями, що "географічні цілі росії виходять далеко за межі Донбасу та потенційно включають інші регіони".

Ми визнали розсудливим, щоб міністр закордонних справ лавров почув безпосередньо від держсекретаря Блінкена повідомлення про те, що анексія силою буде грубим порушенням Статуту ООН, міжнародного права і змусить заплатити серйозну ціну та спричинить наслідки від більшої частини світу, - сказав Прайс.

Нагадаємо, що 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Росія відреагувала на слова Кравчука про перенесення переговорів щодо Донбасу з Мінська Росія відреагувала на слова Кравчука про перенесення переговорів щодо Донбасу з Мінська
Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров гостро відреагував на заяву Кравчука та сподівається, що Франція та Німеччина не підтримають перенесення переговорів зі столиці Білорусі - Мінська.
ТКГ обговорить перенесення перегорів щодо Донбасу з Мінська ТКГ обговорить перенесення перегорів щодо Донбасу з Мінська
Білорусь та її столиця перебувають під великим впливом Росії, тому Мінськ більше не підходить для зустрічей Тристоронньої контактної групи та переговорів щодо ситуації на Донбасі.
Обговорили жорсткі економічні санкції для Росії: Кулеба зустрівся з Блінкеном у Стокгольмі Обговорили жорсткі економічні санкції для Росії: Кулеба зустрівся з Блінкеном у Стокгольмі
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба перебуває з робочим візитом у Стокгольмі.
Loading...
Load next