Блінкен: Україна виконує чесно Мінські угоди, але ми не бачимо цього від Росії (відео)

Блінкен: Україна виконує чесно Мінські угоди, але ми не бачимо цього від Росії (відео)
Росія не виконала практично жодних своїх обов’язків за Мінськом

Україна та США залишаються відданими Мінським угодам. Протягом років Україна сумлінно виконувала свої зобов’язання за Мінськими угодами. Проте Росія не виконує своєї частини зобов'язань.

Про це заявив Державний секретар США Ентоні Блінкен, якого цитує "Суспільне" під час спільної пресконференції з Високим представником ЄС із закордонних справ Жозепом Боррелем.

Ентоні Блінкен заявив, що Україна залишається відданою Мінським угодам як головному способу розв’язання конфлікту на Донбасі.

Якщо ви подивитеся на вимоги, встановлені Мінськими угодами, трьома угодами протягом кількох місяців, справедливою буде оцінка, що Україна намагалася просунутися з виконання більшості, якщо не усіх з них. Тоді як Росія не виконала практично жодних своїх обов’язків за Мінськом, — заявив Блінкен.

Нагадаємо, глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що прямі переговори з бойовиками ОРДЛО не передбачені мінськими угодами. Крім того, Кулеба зазначив, що в такий спосіб Росія намагається позбутися статусу сторони конфлікту на Донбасі.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Вивести з глухого кута": ТКГ пропонує переписати Мінські угоди "Вивести з глухого кута": ТКГ пропонує переписати Мінські угоди
Українська сторона повинна домагатися перегляду Мінських угод, щоб вивести з глухого кута переговори щодо Донбасу.
Кравчук про відведення військ РФ: "Ми не повинні заспокоюватися" Кравчук про відведення військ РФ: "Ми не повинні заспокоюватися"
Перший президент України, Леонід Кравчук заявив, що відведення російських військ від українських кордонів і з території окупованого Криму не привід для України та світової громадськості розслаблятися.
Росія попередила Україну про "різанину" на Донбасі у разі зміни Мінських угод Росія попередила Україну про "різанину" на Донбасі у разі зміни Мінських угод
Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив, що зміни у Мінських угодах можуть призвести до неминучої “різанини на Донбасі”.
Loading...
Load next