"Україна поверне все своє": Велика Британія надішле Україні нові системи залпового вогню, які схожі на HIMARS

"Україна поверне все своє": Велика Британія надішле Україні нові системи залпового вогню, які схожі на HIMARS

Велика Британія подвоює кількість реактивних систем залпового вогню, які надсилає до України. Наразі країна вже надала три пускові установки, схожі на американські системи HIMARS. Вони використовують такі ж ракети з дальністю до 80 кілометрів.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на британського міністра оборони Бена Уоллеса.

Так, зокрема він підтвердив, що тепер Британія відправить Україні ще три РСЗВ, а також "значну" кількість ракет, які вони запускають. За словами Уоллеса, ця високоточна зброя вже допомагає Україні націлюватися на російські постачання боєприпасів і командні центри.

Більше того очільник британського Міноборони наголосив, що Британія "дуже задоволена" тим, як Україна використовує ракетні установки, які вже надав Захід. За його словами, українські сили показали, що вони набагато краще розрізняють, які цілі вражати, щоб у них швидко не закінчилися боєприпаси.

Наша безперервна підтримка надсилає дуже чітке повідомлення: Британія та міжнародна спільнота залишаються проти цієї незаконної війни та стоятимуть пліч-о-пліч, надаючи оборонну військову допомогу Україні, щоб допомогти їй захиститися від вторгнення путіна, - сказав Уоллес.

Своєю чергою президент Володимир Зеленський звернувся до мешканців тимчасово окупованих територій. Він заявив, що всі території України будуть звільнені.

Хоч би що обіцяли окупанти, їх дорога одна - це втеча. В кращому випадку. Якщо встигнуть. Ми вигнали російську армію із північних областей. Ми вигнали окупантів із нашого Зміїного. Вони вже відчувають, що настав час тікати з Херсона і загалом з півдня нашої держави. Буде час, коли вони втечуть із Харківщини, із Донбасу, із Криму, — зазначив Зеленський.

При цьому Зеленський попросив допомоги.

Кожен, хто може цьому допомогти, має цьому допомогти. Якщо ви володієте будь-якою важливою інформацією про ворога, будь ласка, повідомте її безпечним для себе способом нашим спецслужбам, нашим військовим. Якщо ви знаєте тих, хто допомагає окупантам чи виправдовує агресію, будь ласка, повідомляйте і про це, — закликав він.

Нагадаємо, раніше Україна отримала від Німеччини ще 4 самохідні зенітні установки Gepard.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next