Швеція готова виробляти зброю для України

Швеція готова виробляти зброю для України

Міністр оборони Швеції Петер Хультквіст припустив, що королівство вироблятиме зброю для України, повідомляє DW.

Цього я не виключаю, але поки що рано говорити, - сказав він в інтерв'ю телеканалу SVT 11 серпня, коментуючи результати донорської конференції для України, яка відбулася цього дня в Копенгагені.

На конференції за участю голів оборонних відомств 17 країн було визначено три основні напрямки довгострокової підтримки України: навчання військових, розмінування територій та виробництво озброєнь.

Ми залучені до всіх трьох областей, але потім подивимося, як усе складеться, - повідомив Хультквіст.

За словами шведського міністра, зацікавленість у виробництві зброї для України вже також висловили Словаччина, Польща та Чехія.

Йдеться про використання виробничих ліній у різних країнах для виробництва зброї, яку можна безпосередньо постачати Україні, - сказав Хультквіст. — Ми очікуємо, що конфлікт буде тривалим, і тому вважаємо, що поставки, які були здійснені досі, мають бути доповнені прямим виробництвом.

З початку російського вторгнення в Україну Швеція поставила Києву кілька партій зброї. Зокрема, у березні Стокгольм оголосив про відправку 5000 одиниць протитанкового озброєння. Тоді ж влада анонсувала передачу українській стороні захисного спорядження, дронів та біноклів. На початку червня Швеція вирішила направити Україні протикорабельні ракети, протитанкову зброю та 12,7 мм гвинтівки з боєприпасами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Велика Британія надішле Україні нові системи залпового вогню, які схожі на HIMARS.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Відведення військ – це димова завіса: Швеція звинуватила Росію в ескалації війни на Донбасі Відведення військ – це димова завіса: Швеція звинуватила Росію в ескалації війни на Донбасі
Росіяни можуть швидко наростити сили, адже техніка залишається біля кордонів України, каже міністр оборони Швеції.
"Проти окупації треба боротися": Кучма назвав причини окупації Криму "Проти окупації треба боротися": Кучма назвав причини окупації Криму
"Те, що Росія зробила з Кримом, краще називати не анексією, а окупацією" - Леонід Кучма.
Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї
Українське посольство хоче переконати німців, що ця зброя не для провокацій, а для стримування агресії й порятунку життя.
Loading...
Load next