СБУ викрила спробу фсб встановити «жучки» в кулуарах Верховної Ради (відео)

СБУ викрила спробу фсб встановити «жучки» в кулуарах Верховної Ради (відео)

Контррозвідка Служби безпеки викрила факт вербування спецслужбами рф колишнього працівника підрозділу забезпечення Управління справами Апарату Верховної Ради України. До співпраці посадовця схилив кадровий співробітник фсб під час поїздки до тимчасово окупованого Криму до початку повномасштабного вторгнення.

Про це повідомляють у пресслужбі СБУ, передає ПравдаТУТ News.

За вказівкою свого російського куратора агент мав збирати розвіддані про візити іноземних делегацій до українського парламенту, зокрема їх персональний склад, зміст офіційних і неформальних розмов.

Крім того, він отримав завдання вивчити можливість встановлення спеціальних технічних засобів негласного збору інформації в залах і кулуарах. Для цього посадовець мав використати свої службові повноваження, які передбачали допуск і доступ до різних приміщень адміністративної будівлі, - йдеться в повідомленні.

Утім на момент початку повномасштабної агресії рф він звільнився з держустанови, тож не виконав жодного завдання окупантів.

Згодом агент намагався працевлаштуватися на стратегічно важливий об’єкт на території Житомирської області. Для цього він проходив спецперевірку, під час якої фахівці СБУ і виявили факт вербування. А сам агент добровільно повідомив і детально розповів про завдання російських спецслужб.

Служба безпеки нагадує, що відповідно до ст. 111 Кримінального кодексу України, державна зрада в умовах воєнного стану карається позбавленням волі на строк від 15 років ув’язнення до довічного позбавлення волі.

Водночас громадянин України звільняється від кримінальної відповідальності, якщо він не вчинив жодних дій на виконання злочинного завдання і добровільно повідомив органам державної влади про факти залучення до конфіденційного співробітництва із ворогом.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
До Верховної Ради пройшов Андрій Аксьонов, у якого є російське громадянство До Верховної Ради пройшов Андрій Аксьонов, у якого є російське громадянство
На довиборах до Верховної Ради на окрузі №50, у Донецькій області визнали обраним народним депутатом Андрія Аксьонова.
Депутати збирають підписи для звільнення Степанова
У Верховній Раді депутати почали збирати підписи для звільнення міністра охорони здоров'я - Максима Степанова. Вже зібрали 90 підписів з необхідних 150.
Декілька квартир та немала зарплата: декларація співголови партії "За майбутнє" Тараса Батенка
Український політик та співголова партії "За майбутнє", Тарас Батенко, за минулий рік заробив понад 490 тисяч гривень. Про це йдеться у його нещодавно опублікованій декларації.
Loading...
Load next