Подвійна гра: Ердоган має власну вигоду від російсько-української війни (відео)

Подвійна гра: Ердоган має власну вигоду від російсько-української війни (відео)
Вадим Денисенко зазначив, що від війни в Україні Туреччина почала непогано заробляти.

Туреччина і Україна — партнери у багатьох питаннях. Однак у Турецької Республіки є власні інтереси у співпраці із росією. Зокрема радник міністра внутрішніх справ України Володимир Денисенко відзначає, що саме Туреччина "збере найбільше економічних вершків" від війни.

Про це він розповів у інтерв'ю "Телеграфу".

Таким чином, Денисенко вважає, що для президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана війна може бути його особистою грою, адже він став політичним та економічним бенефіціаром конфлікту. Ердоган не лише продовжує тісно співпрацювати з обома сторонами, але й проводить "політику дрібних кроків".

Туреччина значно виграла від війни в економічній сфері:

До 24 лютого багато експертів вважали, що Туреччина стоїть на грані дефолту. Завдяки цій війні вони не просто вийшли з дефолту, вони ще й починають на цьому непогано заробляти, — відзначив Денисенко.

Говорячи про політичні амбіції, то Ердоган неодноразово пропонував свою країну і себе як посередників у мирних переговорах. 

Не повинно бути ілюзій — ніяких переговорів Зеленський-путін найближчим часом не буде і вони не можливі, — наголошує Денисенко.

Він назвав пропозиції Ердогана — тактика дрібних кроків і завдяки цьому підтримується видимість розв'язання питань. Серед них — відкриття зернового коридору, але стверджувати, що це прорив — не можна.

Вас також може зацікавити стаття: Торг Туреччини із Росією та Заходом: експерт пояснив позицію Ердогана

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Кулеба заявив, що Україна вітає пропозицію президента Туреччини стати посередником у переговорах Зеленського та Путіна Кулеба заявив, що Україна вітає пропозицію президента Туреччини стати посередником у переговорах Зеленського та Путіна
20 січня Ердоган заявив, що Анкара хоче організувати зустріч президентів України та РФ, оскільки їхні відносини «засмучують Туреччину».
Зеленський та Ердоган провели телефонну розмову: про що говорили Зеленський та Ердоган провели телефонну розмову: про що говорили
Володимир Зеленський і Реджеп Таїп Ердоган обмінялися думками щодо безпекової ситуації в регіоні, а також стосовно відповідних ініціатив з посилення безпеки в регіоні Чорного моря.
"Для зниження напруженості між Росією та Україною": Ердоган запросив Путіна та Зеленського до Туреччини "Для зниження напруженості між Росією та Україною": Ердоган запросив Путіна та Зеленського до Туреччини
Речник Ердогана повідомив, що президент Туреччини найближчими тижнями відвідає Україну для переговорів із Зеленським.
Loading...
Load next