Попри загрозу обстрілів: дипломати США залишаються в Києві

Попри загрозу обстрілів: дипломати США залишаються в Києві

Американські дипломати не збираються їхати з Києва, попри високу загрозу ракетно-бомбових ударів з боку російських окупантів найближчими днями.

Про таке рішення Державного департаменту США повідомляє CNN. 

Нагадаємо, днями посольство США закликало американських громадян негайно залишити територію України. Такий заклик обумовлено високою ймовірністю масованих ракетних ударів по цивільних обʼєктах України російськими окупантами.

За даними американських ЗМІ, високопоставлений представник адміністрації Джо Байдена повідомив, що найближчим часом дипломати посилять заходи безпеки, проте виїжджати з Києва не планують. Що стосується інших громадян США, то їх все ж закликали виїхати з України.

Держдепартамент має інформацію про те, що росія активізує зусилля щодо завдання ударів по цивільній інфраструктурі та державним об’єктам України найближчими днями… Посольство закликає громадян США покинути Україну негайно, використовуючи приватні варіанти наземного транспорту, якщо це безпечно, — сказав представник Держдепу. 

Раніше Блінкен заявив, що США допомагатимуть Україні, щоб максимально змінити ситуацію на полі бою.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Байден вважає, що Росія може вторгнутися в Україну найближчими днями, а ЗМІ назвали конкретну дату (відео) Байден вважає, що Росія може вторгнутися в Україну найближчими днями, а ЗМІ назвали конкретну дату (відео)
Російські війська і надалі залишаються біля кордонів України.
Росія знову стягує війська до кордонів України: Європа та США занепокоєні - The Washington Post Росія знову стягує війська до кордонів України: Європа та США занепокоєні - The Washington Post
Поновлення нагромадження російських військ біля кордону з Україною викликало занепокоєння серед деяких чиновників у Сполучених Штатах та Європі, які відстежують, на їхню думку, нерегулярні переміщення техніки та персоналу на західному фланзі Росії.
Loading...
Load next