Сенатори США внесли законопроєкт про визнання росії державою-спонсором тероризму

Сенатори США внесли законопроєкт про визнання росії державою-спонсором тероризму

У середу сенатори США від Демократичної та Республіканської партій представили закон, згідно з яким Росія буде визнана державою-спонсором тероризму. 

Про це повідомляє інформаційна агенція Reuters, передає ПравдаТУТ News.

Потреба в цьому заході є гострішою, ніж будь-коли раніше, — заявив на пресконференції сенатор-демократ Річард Блюменталь, один із авторів законопроєкту, нагадуючи про вбивства мирних жителів та інші «жорстокі, жорстокі утиски» в Україні після повномасштабного вторгнення Росії.

Сенатор-республіканець Ліндсі Грем, ще один автор законопроєкт, сказав, що це визначення надішле потужний сигнал підтримки України Києву, а також союзникам США, водночас накладаючи на Росію суворі покарання, наприклад, дозволяючи подати на неї позов у ​​судах США за її дії в Україні та посилення санкцій.

Наразі, зазначають у виданні, незрозуміло, коли і чи може цей законопроєкт вийти на голосування. Але двоє сенаторів виступали за призначення цього статусу росії протягом місяців. До них приєдналися інші законодавці, висловивши підтримку цієї ідеї. Спікер Палати представників від Демократичної партії Ненсі Пелосі заявила ще в липні, що визнання росії державою-спонсоркою тероризму «давно назріло».

Втім ще раніше Байден заявив, що не планує такого "клейма" для Росії. Чиновники адміністрації кажуть, що вони не вважають, що визначення є найефективнішим способом притягнення Росії до відповідальності та що це може перешкодити доставці гуманітарної допомоги Україні.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
«Негайно поїхати»: Джо Байден закликав американських громадян залишити Україну «Негайно поїхати»: Джо Байден закликав американських громадян залишити Україну
Західні ЗМІ з посиланням на джерела, зокрема в Пентагоні, повідомили, що Росія нападе на Україну наприкінці січня або на початку лютого.
Загроза наступу РФ: США хочуть відправити в Україну додаткову зброю та військових радників Загроза наступу РФ: США хочуть відправити в Україну додаткову зброю та військових радників
За даними розвідки, Росія дійсно готується до вторгнення в Україну за багатьма напрямками – з боку Білорусі та окупованого Криму.
Росія надала письмову відповідь США щодо "гарантій безпеки" Росія надала письмову відповідь США щодо "гарантій безпеки"
Деталей в адміністрації Байдена не розголошують.
Loading...
Load next