путін розлючений поразкою в Україні і прагне помсти за приниження, - Жозеп Боррель

путін розлючений поразкою в Україні і прагне помсти за приниження, - Жозеп Боррель

президент рф володимир путін розлючений поразкою своїх військових в Україні та прагне помститися за приниження, тож Києву слід очікувати жорстоку відповідь від росії у вигляді невибіркових бомбардувань міст. Про це заявив Верховний представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель в інтерв'ю El Mundo.

Боррель розповів, що вчора, 14 вересня, провів телефонну розмову з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Той повідомив, що на півдні країни опір російських окупантів "дуже сильний", оскільки вони очікували на наступ, проте на сході ЗСУ застали війська рф "зненацька", і ті "втекли, покинувши всю свою техніку".

За словами глави дипломатії ЄС, така ситуація на фронті розлютила російського диктатора володимира путіна, який ще на початку повномасштабного вторгнення сподівався захопити Україну за 72 години.

путін розлючений, розчарований своїми військовими і хоче помститися за приниження. Тож варто очікувати жорстокої відповіді від росії, але не на фронті, а в стратегічних центрах, у невибіркових бомбардуваннях, - сказав він.

Боррель додав, що за даними розвідки наразі "в серці кремля йде бій", а ті, хто раніше виступали за оголошення загальної мобілізації у росії, визнають, що зараз "надто пізно".

У росії бракує ресурсів, а не людей, вона втратила половину своїх можливостей, це надзвичайно. Втратила більше ніж половину танків, артилерії, не контролює повітряний простір, - додав дипломат.

У підсумку Боррель зазначив, що "єдине, що зараз може росія - це бомбити та нищити схід України, тобто те, що вона вже знає і вміє робити". Він наголосив, що говорити про політику умиротворення поки ще рано.

Нагадаємо, що "Німецька зброя відіграла вирішальну роль в успіхах ЗСУ" – Шольц.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Ласкаво просимо у пекло, тварюки!": Ярош назвав Лукашенка "дебілом" та пообіцяв Путіну показати "українську гостинність" "Ласкаво просимо у пекло, тварюки!": Ярош назвав Лукашенка "дебілом" та пообіцяв Путіну показати "українську гостинність"
Згідно з останньою розвідувальною оцінкою Міноборони України Росія розмістила понад 130 тисяч військовослужбовців біля українських кордонів.
Loading...
Load next