Зеленський затвердив угоду з ЄС про транспортний безвіз

Зеленський затвердив угоду з ЄС про транспортний безвіз

Президент України Володимир Зеленський затвердив угоду між Україною та Європейським Союзом про вантажні перевезення автомобільним транспортом. Про це повідомляють на сайті Офісу президента.

Затвердити угоду між Україною та Європейським Союзом про вантажні перевезення автомобільним транспортом, учинену 29 червня 2022 року в місті Ліоні, – ідеться в указі.

Варто зауважити, що власне угоду про транспортний безвіз уклали 29 червня 2022 року у французькому місті Ліон. Вона скасовує необхідність українським перевізникам отримувати відповідні дозволи для здійснення двосторонніх та транзитних перевезень в держави ЄС та дає змогу уникнути зупинки експорту української продукції через автомобільні пункти пропуску.

Також угода передбачає заходи зі спрощення визнання водійських документів. Відтепер Україна та ЄС звільняють власників посвідчень водіїв, виданих однією зі сторін, від вимоги мати міжнародне посвідчення водія.

Термін угоди становить 1 рік з можливістю пролонгації.

Нагадаємо, що Білий дім стурбований "злагодженістю позицій Китаю і росії".

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

 

Читайте також
Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну
У понеділок, 19 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.
"Нетверезий слуга народу": у Верховній Раді розгорівся алкогольний сканадал
У Верховній Раді розгорівся "алкогольний скандал" між Петром Петром Порошенком та одним із депутатів "Слуги народу" - Сергієм Швецем.
Loading...
Load next