Естонія долучилася до позову України проти рф щодо геноциду

Естонія долучилася до позову України проти рф щодо геноциду

Естонія вирішила долучитися до позову України проти росії, поданого в Міжнародному суді ООН за звинуваченнями в геноциді. Повідомляє Postimees.

Естонія вирішила скористатися положеннями статті 63 Конвенції про запобігання геноциду й долучитися до позову.

Естонія разом з іншими учасниками конвенції про запобігання злочину геноциду бажає втрутитися в суперечку між Україною і росією, оскільки агресія росії під приводом запобігання злочину геноциду і покарання за нього піддала серйозній небезпеці поняття такого жахливого злочину як геноцид. Суд має дати оцінку діям росії і висунутим нею неправдивим звинуваченням, - сказав глава МЗС Урмас Рейнсалу.

Україна звернулася до Міжнародного суду 26 лютого, оскільки росія виправдовувала вторгнення в Україну, яке розпочалося 24 лютого, необхідністю перешкодити Україні і покарати її за передбачуваний геноцид у Луганській і Донецькій областях.

Рейнсалу сказав, що це був надуманий привід для визнання Луганської та Донецької областей самостійними державами.

У росії не було жодного права вторгатися в Україну, як немає підстав і у висунутого росією обвинувачення України в геноциді, - підкреслив міністр.

Раніше повідомлялося, що Ірландія та Фінляндія  вирішили долучитися до позову України проти росії.

Нагадаємо, що "Будемо підтримувати Україну стільки, скільки потрібно" – лідери G7 про "референдуми".

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Порошенко має намір судитись з Гордоном за наклеп про "змову з Путіним" (відео) Порошенко має намір судитись з Гордоном за наклеп про "змову з Путіним" (відео)
Адвокати експрезидента та лідера партії "ЄС" Порошенка судитимуться з українським журналістом Дмитром Гордоном через його висловлювання про "змову з Путіним" та нібито навмисної "здачі" Маріуполя проросійським бойовикам у 2014 році.
Російську поетесу не пустили до України (відео) Російську поетесу не пустили до України (відео)
Через незаконне відвідування Криму прикордонники заборонили росіянці в’їзд в Україну.
Домашній арешт для Медведчука продовжено: слідчі наполягають на носінні електронного браслета Домашній арешт для Медведчука продовжено: слідчі наполягають на носінні електронного браслета
Адвокати Медведчука ознайомлюються з матеріалами справи. Саме це й відтерміновує вручення куму Путіна обвинувального акту та направлення його до суду.
Loading...
Load next