"Будемо підтримувати Україну стільки, скільки потрібно" – лідери G7 про "референдуми"

"Будемо підтримувати Україну стільки, скільки потрібно" – лідери G7 про "референдуми"

Лідери країн "Групи семи" в п’ятницю опублікували заяву, в якій засудили псевдореферендуми, що проводяться росією на тимчасово окупованих територіях, і пообіцяли продовжувати підтримку України. Про це повідомляється у тексті заяви.

Лідери G7 наголошують, що росія намагається використати бутафорські референдуми, щоб "створити фальшивий привід для зміни статусу української суверенної території, яка є об'єктом російської агресії, що триває".

Ці дії явно порушують Статут Організації Об'єднаних Націй та міжнародне право і діаметрально суперечать принципу верховенства права у відносинах між державами… Ми ніколи не визнаємо ці референдуми, які виглядають як крок до російської анексії, і ми ніколи не визнаємо спробу анексії, якщо вона відбудеться, – наголошується в заяві.

Також глави держави "Групи семи" засудили ядерну риторику й оголошення про часткову мобілізацію в росії.

Ми готові накласти подальші економічні санкції на росію, а також на фізичних та юридичних осіб – як у росії, так і за її межами, – які надають політичну або економічну підтримку незаконним спробам росії змінити статус української території, – зазначається в їхній заяві.

Лідери G7 зазначили, що продовжать надавати Україні фінансову, гуманітарну, військову, дипломатичну та правову підтримку, а також сприятимуть її відновленню, зокрема і через міжнародну експертну конференцію, яка відбудеться в Берліні 25 жовтня.

Ми будемо твердо стояти поруч з Україною стільки, скільки буде потрібно, – підсумовується в заяві.

Раніше міністри закордонних справ "Групи семи" після зустрічі у Нью-Йорку виступили зі спільною заявою, у якій засудили останні ескалаційні кроки російської федерації у війні проти України.

Нагадаємо, що “Втікають із зали майже так само, як російські солдати з поля бою” - Кулеба висміяв поведінку лаврова на Радбезі ООН.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next