Кулеба закликав Німеччину визнати Голодомор геноцидом українців

Кулеба закликав Німеччину визнати Голодомор геноцидом українців

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся до німецького Бундестагу із закликом визнати Голодомор геноцидом українського народу. Повідомляється на сайті МЗС.

Голодомор досі не визнаний німецьким Бундестагом як геноцид українського народу. Я переконаний, що перепони завжди були політичними. Попередній склад Бундестагу не мав політичної волі для цього кроку. На заваді була і стара-добра політика “не провокувати росію, – сказав Кулеба.

Міністр нагадав, що автор терміну “геноцид”, юрист Рафаель Лемкін, визначав Голодомор як “класичний приклад радянського геноциду”.

У цьому листопаді ми відзначатимемо 90-ті роковини сталінського геноциду українського народу, Голодомору. Я розраховую на те, що ми побачимо справедливе історичне рішення німецького Бундестагу вже цієї осені. Такий крок вшанує пам’ять жертв, але також стане відновленням міжнародного права та справедливості. На щастя, політика “не провокувати росію” вже також у минулому. Тож нині слушна мить, щоб зробити цей крок, – зазначив Кулеба.

Нагадаємо, що "Після відмови ЄС від російського газу Москва не зможе фінансувати війну", - прем'єр Бельгії.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
"Північний потік-2" не має ніякого комерційного чи морального виправдання - Кулеба "Північний потік-2" не має ніякого комерційного чи морального виправдання - Кулеба
Дмитро Кулеба наголосив на готовності української сторони і надалі працювати з новим урядом ФРН та пояснювати небезпечні стратегічні наслідки, які може мати політика потурання Росії.
Нинішні заяви розчаровують, – Кулеба звернувся до Берліна після заяв про "втрачений Крим" Нинішні заяви розчаровують, – Кулеба звернувся до Берліна після заяв про "втрачений Крим"
Дмитро Кулеба звернувся до німецького уряду після низки останніх подій. Зокрема це стосується заяви про нібито відсутність необхідності відключати Росію від мережі SWIFT та про нібито "втрачений Крим"
Кулеба провів телефонну розмову з новою міністеркою МЗС Німеччини Кулеба провів телефонну розмову з новою міністеркою МЗС Німеччини
Дмитро Кулеба та Анна Бербок обговорили проблеми Донбасу та "Північний потік-2".
Loading...
Load next