Нинішні заяви розчаровують, – Кулеба звернувся до Берліна після заяв про "втрачений Крим"

Нинішні заяви розчаровують, – Кулеба звернувся до Берліна після заяв про "втрачений Крим"
Дмитро Кулеба звернувся до німецького уряду після низки останніх подій. Зокрема це стосується заяви про нібито відсутність необхідності відключати Росію від мережі SWIFT та про нібито "втрачений Крим"

За словами Дмитра Кулеби, заяви німецької сторони зараз не відповідають тому рівню загрози, яка існує. Тому глава українського МЗС, Берлін повинен припинити заохочувати Росію до агресії проти України. Написав Дмитро Кулеба у своєму Twitter.

Дмитро Кулеба заявив, що останні заяви Німеччини розчаровують. Це стосується і заяви глави німецького МЗС Анналени Бербок про те, що необхідності у відключенні Росії від SWIFT нема, заборони партнерам постачати німецьку зброю Україні та слова глави ВМС Кая-Ахіма Шенбаха про "втрачений Крим".

Україна вдячна Німеччині за вже надану підтримку, починаючи з 2014 року, а також за дипломатичні зусилля з врегулювання російсько-українського збройного конфлікту. Але нинішні заяви Німеччини розчаровують і йдуть врозріз із цією підтримкою і зусиллями,
– заявив Кулеба.

Глава МЗС України наголосив, що єдність Заходу через російську загрозу важлива, як ніколи. Однак заяви, які лунають в Німеччині, підривають її.

Нині як ніколи важлива єдність Заходу щодо Росії. Для її досягнення і стримування РФ ми всі разом докладаємо величезних зусиль. Німецькі партнери мають припинити такими словами та діями підривати єдність і заохочувати Владіміра Путіна до нового нападу на Україну, - додав Дмитро Кулеба.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Північний потік-2" не має ніякого комерційного чи морального виправдання - Кулеба "Північний потік-2" не має ніякого комерційного чи морального виправдання - Кулеба
Дмитро Кулеба наголосив на готовності української сторони і надалі працювати з новим урядом ФРН та пояснювати небезпечні стратегічні наслідки, які може мати політика потурання Росії.
Посол України закликав Німеччину переглянути питання постачання зброї Посол України закликав Німеччину переглянути питання постачання зброї
Відмова від постачання "дуже розчаровує" зауважив посол.
"Мені є що йому сказати": Кулеба заявив, що готовий до зустрічі з Лавровим "Мені є що йому сказати": Кулеба заявив, що готовий до зустрічі з Лавровим
Про це він повідомив під час онлайн-брифінгу з актуальних питань зовнішньої політики.
Loading...
Load next