"Після відмови ЄС від російського газу Москва не зможе фінансувати війну", - прем'єр Бельгії

"Після відмови ЄС від російського газу Москва не зможе фінансувати війну", - прем'єр Бельгії

Європейський союз повинен якнайшвидше відмовитися від російського газу і нафти, і тоді росія не зможе фінансувати свою війну проти України. Про це заявив прем'єр-міністр Бельгії Олександр де Кроо на початку другого дня саміту ЄС в Брюсселі.

Я вважаю, що чинний пакет санкцій ефективний. Він завдає шкоди росії. Наступний елемент – енергетика. Ми маємо менше купувати газу у росії, який фінансує її війну, - сказав де Кроо.

На саміті 20 жовтня лідери країн ЄС домовилися про заходи щодо боротьби з енергетичною кризою і погодилися з необхідністю прискорити зусилля щодо зниження попиту на енергію.

Чим швидше ми скажемо росії - нам не потрібен ваш газ, ваша нафта - тим швидше вони стануть неспроможними фінансувати свою війну, - додав бельгійський прем'єр.

У домовленостях згадується лише тимчасовий динамічний ціновий коридор для негайного обмеження епізодів надмірно високих цін на газ.

При цьому Єврокомісія поки не включила повне обмеження цін на газ до плану заходів реагування на складну ситуацію в енергетичній сфері.

Нагадаємо, що Джонсон повертається з відпустки на Карибах, щоб поборотися за посаду прем'єра Британії.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Китай наказав Путіну забиратися з Казахстану, - Піонтковський Китай наказав Путіну забиратися з Казахстану, - Піонтковський
Повернення російських "миротворців", що під егідою ОДКБ придушували повстання у Казахстані, зумовлене тиском офіційного Пекіна на Москву.
Вітренко заявив, що Путін використовує газ як геополітичну зброю проти України Вітренко заявив, що Путін використовує газ як геополітичну зброю проти України
Контракт із російським "Газпромом" на транзит газу українською ГТС спливає у 2024.
"За даними розвідки, російські війська не готові до атаки", – ексглава МЗС Польщі "За даними розвідки, російські війська не готові до атаки", – ексглава МЗС Польщі
РФ недостатньо, щоби зайняти всю Україну.
Loading...
Load next