В ООН "відносно оптимістичні" щодо зернової угоди у Чорному морі

В ООН "відносно оптимістичні" щодо зернової угоди у Чорному морі

Заступник генсека ООН з гуманітарних питань Мартін Гріффітс заявив у середу, що він «відносно оптимістично» налаштований щодо того, що дію угоди, укладеної за посередництва ООН, яка дозволила відновити експорт зерна з України Чорним морем, буде продовжено після середини листопада. Пише Reuters.

Ми прагнемо, щоб її якнайшвидше подовжили. Нині це важливо для ринку. Важливо лишень для безперервності. І я все ще відносно оптимістично налаштований, що ми цього досягнемо. Ми наполегливо працюємо, - сказав Гріффітс журналістам.

Організація Об'єднаних Націй, як повідомляється, працює над продовженням угоди до року та згладжуванням спільних інспекцій суден представниками ООН, Туреччини, росії та України. ООН заявила, що є затримка щодо більш ніж 150 кораблів.

Я думаю, нам слід ще раз подивитись на деякі з цих (процедур), щоб побачити, чи можна їх якимось чином спростити, - сказав Гріффітс.

Представник ООН також припустив, що Україна може спробувати розширити експортну угоду, включивши до неї ще один порт: Миколаїв.

Нагадаємо, що Зеленський зустрівся в Києві з президентом Гвінеї-Бісау (відео).

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Резолюція Генасамблеї ООН із вимогою вивести війська з України – це момент істини, – Мережко Резолюція Генасамблеї ООН із вимогою вивести війська з України – це момент істини, – Мережко
"За" резолюцію проголосувала 141 держава, проти п'ять (Росія, Білорусь, Сирія, КНДР, Еритрея), утрималися 35.
Loading...
Load next