В ООН закликали росію припинити втручання в роботу європейських супутникових систем

В ООН закликали росію припинити втручання в роботу європейських супутникових систем

Міжнародний союз електрозв'язку — спеціалізований орган ООН — засудив низку інцидентів з російським втручанням у супутникові системи європейських країн та закликав москву припинити.

Про це повідомляє Reuters.

Минулого тижня Міжнародний союз електрозв'язку (МСЕ) розглянув низку скарг з боку України, Франції, Нідерландів, Швеції та Люксембургу щодо супутникових перешкод за останні місяці. Скаржники заявили, що інциденти з глушінням сигналу GPS загрожували контролю повітряного руху та переривали дитячі телеканали, щоб показувати «насильницькі зображення війни в Україні».

У заяві Ради з радіоправил МСЕ зазначається, що збої у французькій та шведській супутникових мережах можуть бути спричинені роботою наземних станцій в районах Москви, Калінінграда та Павлівки. У МСЕ кажуть, що це є «надзвичайно тривожним та неприйнятним».

росію закликали негайно припинити втручатися у супутникові системи та розслідувати інциденти. Орган також скликав зустріч між постраждалими країнами й рф, щоб розвʼязати проблему та запобігти її повторенню.

Нагадаємо, АРМА придбало військових облігацій на понад ₴4,2 мільярда

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Резолюція Генасамблеї ООН із вимогою вивести війська з України – це момент істини, – Мережко Резолюція Генасамблеї ООН із вимогою вивести війська з України – це момент істини, – Мережко
"За" резолюцію проголосувала 141 держава, проти п'ять (Росія, Білорусь, Сирія, КНДР, Еритрея), утрималися 35.
Loading...
Load next