Україна звернулася до країн Африки через інцидент із загиблим на війні замбійцем

Україна звернулася до країн Африки через інцидент із загиблим на війні замбійцем

На війні в Україні загинув 23-річний Лемехані Натан Ньіренда із Замбії. Він вивчав проєктування ядерних установок у московському інженерно-фізичному інституті. У квітні 2020 року хлопця засудили в росії до дев’яти з половиною років позбавлення волі. 

Міністерство закордонних справ України закликало країни Африки змусити росію не відправляти африканців на війну проти України. Пише у Twitter повідомив речник МЗС Олег Ніколенко

путін відправляє африканських громадян, ув‘язнених в росії, на війну в Україні. Загинув колишній студент із Замбії. Закликаємо Африканський Союз та всі африканські держави вимагати від росії припинити примушувати їхніх громадян воювати. Африканці не мають вмирати за хворі імперіалістичні амбіції путіна, – написав Ніколенко.

Нагадаємо, що "Саме росія винна у поділі світу і має за це відповісти": Кислиця представив проєкт резолюції про репарації рф Україні.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну
У понеділок, 19 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.
Затриманий у Санкт-Петербурзі український консул залишив Росію Затриманий у Санкт-Петербурзі український консул залишив Росію
Консул Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі Олександр Сосонюк, якого МЗС РФ через влаштовану проти нього провокацію оголосило небажаною персоною, 21 квітня залишив територію Росії.
Кулеба заявив, що РФ відвела від кордону з Україною лише 12 тисяч військових із ста тисяч Кулеба заявив, що РФ відвела від кордону з Україною лише 12 тисяч військових із ста тисяч
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що про реальне відведення російських військ від кордону не може йтись, оскільки зі 100 тисяч бойовиків наразі відвели лише 12.
Loading...
Load next