Французи не вірили, що буде війна, а німці думали, що Києву краще здатися, - Джонсон

Французи не вірили, що буде війна, а німці думали, що Києву краще здатися, - Джонсон

Колишній прем'єр Великобританії Борис Джонсон розповів в інтерв'ю CNN Portugal про те, як союзники України дивилися на перспективи війни у ​​лютому, одразу після початку російської агресії.

Це було величезним шоком... Ми спостерігали, як групуються російські батальйонно-тактичні групи, але різні країни реагували по-різному.

Німеччина в якийсь момент вважала, що якщо це станеться, що буде катастрофою, то краще швидше закінчити з усім, а Україні - здатися. Не сумнівайтеся, що французи відмовлялися в це вірити до останнього моменту, — сказав Джонсон.

 

Джонсон розкритикував уряд Італії, прем'єром якої на той час був Маріо Драгі.

Якогось моменту вони заявили, що просто не можуть підтримати позицію інших країн через залежність від російських вуглеводнів, — розповів колишній британський прем'єр.

Борис Джонсон також виступив на заході з нагоди ювілею португальської служби CNN. Він заявив, що російський лідер обдурив себе, переконавшись у тому, що завдяки уявній "хтонічній єдності" росії та України, "дула російських танків будуть прикрашати квітами".

Зруйновані міста, десятки тисяч безневинних мирних жителів убиті без розбору у звірячих бомбардуваннях. Удари по школах, дитячих садках та лікарнях. Скрізь, звідки війська путіна витісняються, ми бачимо свідчення його військових злочинів: систематичне насильство, кімнати тортур, міни та пастки, покликані скалічити тих мирних жителів, які їх знайдуть, — сказав Джонсон, закликавши країни Заходу не припиняти допомоги Україні.

Нагадаємо, що "росія хоче переговорів, щоб наростити сили та спробувати розколоти Захід", - Денисенко.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Патрульні катери США наближаються до України:  корабель перетнув протоку Дарданелли Патрульні катери США наближаються до України:  корабель перетнув протоку Дарданелли
Як зазначається, американські катери Island були включені до складу ВМС України у листопаді 2019 року.
Основна тема - Україна: канцлер ФРН Шольц здійснить візити до Києва та Москви 14-15 лютого Основна тема - Україна: канцлер ФРН Шольц здійснить візити до Києва та Москви 14-15 лютого
7 лютого, відбудеться зустріч Олафа Шольца із президентом США Джо Байденом у Вашингтоні. Основними темами стануть політика у сфері захисту клімату, пандемія коронавірусу та конфлікт навколо України.
"Місцеві чорти кричать, що Путін у всьому винен": телеведуча Єгорова публічно підтримала президента Росії "Місцеві чорти кричать, що Путін у всьому винен": телеведуча Єгорова публічно підтримала президента Росії
Це вже не перші прояви підтримки загарбницької політики Путіна з боку телеведучої.
Loading...
Load next