Ненормальна військова активність на Донбасі: сенат США ухвалив резолюцію на підтримку України

Ненормальна військова активність на Донбасі: сенат США ухвалив резолюцію на підтримку України
Раніше державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Російська Федерація може вдатися до провокації для вторгнення в Україну.

Американський Сенат прийняв резолюцію на підтримку України. Таке рішення було прийнято після слів президента Америки Джо Байдена про можливість нового вторгнення Росії в Україну в найближчі дні. Про це повідомляє The Hill.

У документі закликають використовувати всі інструменти, щоб накласти значні витрати на Росію і відновити мир в Європі. Також сенатори заявили, що Білий дім може самостійно вводити санкції, незалежно від дій Конгресу.

При цьому в резолюції наголошується, що вона не повинна трактуватися як дозвіл на застосування армії проти Росії або введення військ США в Україну.

Своєю чергою Канада закликала РФ до деескалації на Донбасі та поваги до суверенітету та територіальної цілісності України. Про це повідомляє пресслужба МЗС Канади у твіттері.

Нам відомі повідомлення про ненормальну військову активність на Донбасі України. Канада засуджує ці неспровоковані та небезпечні дії та закликає Росію до деескалації та поваги до суверенітету та територіальної цілісності України, — йдеться у заяві.

Нагадаємо, раніше Резніков заявив, що розвідка не виявила доказів відведення російських військ від кордонів України.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Патрульні катери США наближаються до України:  корабель перетнув протоку Дарданелли Патрульні катери США наближаються до України:  корабель перетнув протоку Дарданелли
Як зазначається, американські катери Island були включені до складу ВМС України у листопаді 2019 року.
Нова посол України вирушила до США Нова посол України вирушила до США
Новим послом України у США буде Оксана Маркарова. Вона вже вирушила до Вашингтона.
Loading...
Load next