Швеція анонсувала рекордний пакет допомоги для України

Швеція анонсувала рекордний пакет допомоги для України

Швеція надасть Україні найбільший в історії двосторонніх відносин пакет оборонної та гуманітарної допомоги. Про це під час спільної пресконференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою заявив глава МЗС Швеції Тобіас Біллстрем.

Ми привезли найбільший в історії наших відносин пакет допомоги: наземні системи ППО, боєприпаси, транспортні засоби, зимове обладнання та однострої, панцерники і 270 млн євро. Це такий пакет. Це на 100 млн більше, ніж усі попередні пакети разом узяті. Це прорив, зовсім інший ступінь підтримки, – сказав Біллстрем.

Він додав: "Хоч ми поки не члени НАТО, але у такий спосіб проявляємо свою підтримку".

За словами глави МЗС Швеції, фінансова допомога допоможе Україні знайти більше потрібного їй на міжнародному ринку. Крім цього, він заявив, що Стокгольм продовжить підтримувати Київ у боротьбі з російською агресією.

Нагадаємо, що Генсек ООН закликав до дій щодо запобігання катастрофі, яку може спричинити застосування біологічної зброї.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Необхідно поважати та дотримуватися міжнародного права": прем'єрка Швеції виступила проти вимог Росії про нерозширення НАТО "Необхідно поважати та дотримуватися міжнародного права": прем'єрка Швеції виступила проти вимог Росії про нерозширення НАТО
Раніше президент Фінляндії та прем'єр-міністр заявили, що їхня країна має зберегти можливість подання заявки на вступ до НАТО та продовжувати посилену оборонну співпрацю з ЄС.
Настав час скласти Україні дорожню карту для вступу до ЄС і НАТО: Кулеба Настав час скласти Україні дорожню карту для вступу до ЄС і НАТО: Кулеба
Україні потрібна чітка європейська та євроатлантична перспектива, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на форумі Re: Open Zakarpattia.
"Час називати речі своїми іменами": Кулеба заявив, що вимоги Путіна щодо сфер впливу неправомірні та загрожуть міжнародній безпеці "Час називати речі своїми іменами": Кулеба заявив, що вимоги Путіна щодо сфер впливу неправомірні та загрожуть міжнародній безпеці
17 грудня Росія висунула США та НАТО умови щодо гарантій безпеки, однією з яких є невступ України до Альянсу.
Loading...
Load next