Війна в Україні показує, що Європа "недостатньо сильна" — прем'єр Фінляндії

Війна в Україні показує, що Європа "недостатньо сильна" — прем'єр Фінляндії

Прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін запропонувала "абсолютно чесну" оцінку можливостей Європи у війні росії з Україною, прямо заявивши, що "ми недостатньо сильні", щоб протистояти Москві поодинці. Пише AFP.

Під час візиту до Австралії Санна Марін заявила, що вторгнення володимира путіна та окупація сусідньої України виявили як слабкість Європи, так і стратегічні прорахунки у відносинах із росією.

Я маю бути дуже чесною, абсолютно чесною з вами, Європа зараз недостатньо сильна. Без Сполучених Штатів ми мали б проблеми, - сказала вона сіднейському аналітичному центру Інституту Лоуї.

Марін наполягала на тому, щоб Україні дали "все, що потрібно", щоб виграти війну, додавши, що Сполучені Штати відіграли вирішальну роль у постачанні Києву зброї, фінансами та гуманітарною допомогою, необхідними для стримування росії.

Ми повинні переконатися, що ми також нарощуємо ці можливості, коли йдеться про європейську оборону промисловість, і переконатися, що ми можемо впоратися з різними ситуаціями, - сказала вона.

37-річна Марін засудила політику Європейського союзу, яка наголошувала на важливості взаємодії з путіним, і сказала, що блок повинен був прислухатися до держав-членів, які входили до складу Радянського Союзу, до його розпаду.

Довгий час Європа вибудовувала стратегію щодо росії, щоб закрити наші економічні зв'язки, купувати енергію у росії… ми думали, що це запобігатиме війні.

Марін додала, що цей підхід "виявився абсолютно невірним".

Їх не турбують економічні зв'язки, їм немає справи до санкцій. Їм все одно до цього.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії
Америка заявила, що Росія використовує агресивний підхід у розв'язанні конфлікту на Донбасу й повинна негайно припинити свої наступальні дії.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України
Збройні сили Україні готові до швидкого реагування на ймовірні провокації Росії уздовж українсько-російського кордону та в зоні ООС.
Loading...
Load next