У Британії анонсували новий пакет військової допомоги Україні на суму понад €280 мільйонів

У Британії анонсували новий пакет військової допомоги Україні на суму понад €280 мільйонів

Уряд Великобританії оголосив про допомогу Україні на наступний рік. Київ отримає кілька сотень тисяч артилерійських боєприпасів на загальну суму близько 286 мільйонів євро.

Британський прем'єр-міністр Ріші Сунак оголосить про новий артилерійський пакет для Києва на саміті Об'єднаних експедиційних сил у Ризі 19 грудня. Дане рішення Лондона дозволить забезпечити ЗСУ постійним потоком артилерійських боєприпасів протягом 2023 року.

Великобританія і наші європейські союзники йдуть рука об руку в нашій відповіді на вторгнення в Україну, і ми знову як і раніше непохитні в наших прагненнях до миру в Європі. Але для досягнення миру ми повинні стримувати агресію, і наші спільні розгортання по всьому регіону життєво важливі для забезпечення того, щоб ми могли реагувати на найсерйозніші загрози, - йдеться в оприлюдненій на сайті урядіу Великобританії заяві Сунака.

Крім того, зазначено, що британський політик закличе лідерів підтримати або збільшити підтримку України в 2023 році. Також повідомляється, що Британія відправила 125 зенітних гармат для України та понад 100 тисяч боєприпасів з початку повномасштабного нападу росії.

Нагадаємо, що у кремлі тричі переносили початок повномасштабного вторгнення в Україну - розвідка.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

 

Читайте також
США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу
Конгрес Сполучених Штатів Америки ухвалив надання додаткових 150 мільйонів доларів допомоги Україні. Зокрема кошти направлять на покращення ситуації у сфері військової безпеки.
Сенат США схвалив оборонний бюджет з допомогою Україні на 300 млн доларів Сенат США схвалив оборонний бюджет з допомогою Україні на 300 млн доларів
Документ ухвалили 89 голосами проти 10 і відправили на підпис президента Байдена після кількох тижнів затримки.
США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України
Сполучені Штати Америки надали фінансову допомогу для розвитку України, зокрема на розширення судової реформи та протидії агресії з боку Рос. Загальна сума американської допомоги становить 155 мільйонів доларів.
Loading...
Load next